Gemeente Schiedam


Juli

Website gemeente Schiedam heeft voorleesfunctie


01 juli 2008

Vanaf 1 juli is de website van de gemeente Schiedam voorzien van de voorleesfunctie BrowseAloud. Daarmee wordt de toegankelijkheid van de website vergroot voor slechtzienden, maar ook voor mensen die moeite hebben met lezen. De nieuwe functie was al door burgemeester Verver aangekondigd in het onlangs verschenen Burgerjaarverslag.

De voorleesfunctie kan worden geactiveerd door eenmalig het programma BrowseAloud op de pc te installeren. Dit programma is gratis voor gebruikers. De werking van de voorleesfunctie is niet moeilijk. Als de bezoeker de website van de gemeente Schiedam bezoekt, kan deze eenvoudig de muis over het stuk tekst dat hij wil horen bewegen. Die wordt dan voorgelezen. De snelheid waarmee dat gebeurt is instelbaar. De tekst kan desgewenst ook in een groot lettertype op het beeldscherm worden getoond.

De voorleesfunctie werkt niet alleen op de reguliere website van de gemeente Schiedam, maar ook op het Collegeweblog. Ook andere sites die gebruikmaken van dit type voorleesfunctie kunnen voortaan worden voorgelezen. Dit zijn bijvoorbeeld veelbezochte websites als nu.nl en de website van de publieke omroep (www.omroep.nl).

Op de website van de gemeente Schiedam (www.schiedam.nl) is duidelijk aangegeven waar het programma kan worden gedownload en hoe het kan worden geïnstalleerd.

Meer informatie is hier te lezen.