Gemeente Schiedam


Juli

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. geeft binnensteden een impuls


01 juli 2008

Het bestuur van de Stichting Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft besloten 25 miljoen van zijn vermogen te bestemmen voor het revitaliseren van de binnensteden van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis.

Met dit geld wil het Fonds een vliegwieleffect tot stand brengen, aangezien ook andere partijen een relevante eigen bijdrage aan de projecten moeten leveren. Het Fonds wil met de betrokken gemeentebesturen, ondernemersverenigingen en stichtingen, promotiestichtingen, woningcorporaties, historische verenigingen, culturele instellingen etc. de projecten tot stand brengen.

Op 11 juni 2008, tijdens een bijeenkomst met de burgemeesters van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis, maakte het bestuur van het Fonds ook de verdeling van het bedrag bekend. Voor de sociaaleconomische verbetering van de binnensteden van Schiedam en Vlaardingen wil het Fonds 10 miljoen ter beschikking stellen; voor Maassluis 5 miljoen. Deze bedragen komen bovenop de reguliere activiteiten van het Fonds.

De burgemeesters van de gemeenten zijn aangenaam verrast door het besluit van het Fonds.
Aangezien het Fonds voorwaarden stelt aan het toekennen van een financiële bijdrage, zullen de burgemeesters de aanvragen persoonlijk naar het Fonds doorleiden.