DBC Onderhoud

Ziekenhuizen leveren kostprijsinformatie
Meer dan twintig ziekenhuizen nemen deel aan de referentiegroep kostprijzen DBC-Onderhoud. Kostprijsinformatie is ook na verdere uitbreiding van vrije prijsvorming essentieel voor onderhoud en doorontwikkeling van het DBC-systeeem, met name voor de productstructuur.

DBC-Onderhoud heeft, als uitvoerder van het onderhoud en de doorontwikkeling, de beschikking over juiste en betrouwbare producten en de daarbij behorende kostprijzen nodig om het DBC-systeem optimaal aan te passen voor de ziekenhuizen . Met het oog hierop deden de NVZ en DBC-Onderhoud in februari een oproep aan ziekenhuizen om kostprijzen per zorgactiviteiten aan te leveren bij DBC-Onderhoud.

Geheimhouding
Om geheimhouding en gebruiksrechten van kostprijzen te garanderen heeft DBC-Onderhoud een overeenkomst opgesteld die op 19 juni aan de ziekenhuizen is verzonden. De tekst van deze overeenkomst is juridisch en beleidsmatig afgestemd met de NVZ en DHD (Dutch Hospital Data). Bij DBC-Onderhoud kunt u meer informatie krijgen via Henri Rutgers, beleidsmedewerker Kostprijzen, h.rutgers@dbconderhoud.nl.

© DBC-Onderhoud