Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 01-07-2008

Auto over de kop

NIEUWLANDE Een 32 jarige man uit Rotterdam hield slechts wat lichte verwondingen over aan een ongeval op de A-37 bij Nieuwlande waarbij zijn auto totaal werd vernield. Maandagmiddag raakte de auto waarin de man reed bij het wisselen van rijstrook de achterkant van een aanhangwagen achter een voor hem rijdende vrachtauto. Deze werd bestuurd door een 58 jarige inwoner van Uffelte. De automobilist verloor de macht over het stuur waarna de auto enkele keren over de kop vloog en totaal vernield in de middenberm tot stilstand kwam. De bestuurder kon zelf uit het wrak kruipen. Medewerkers van de ambulancedienst onderzochten hem ter plaatse. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Door het ongeval en de berging ontstond er enige tijd een kilometerslange file. (08-150261)

Fietser naar ziekenhuis

BEILEN Een 62 jarige fietser uit Beilen is maandagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij gewond was geraakt bij een aanrijding op het fietspad langs Makkum. De man fietste vanuit een zijweg het fietspad op en kwam daar in botsing met een scooter. Ook de 16 jarige bestuurder en zijn 14 jarige passagier kwamen te vallen. Ze raakten licht gewond. Ze hoefden zich niet onder doktersbehandeling te stellen. (08-1503535)

Politie zoekt contact met automobilist en getuigen

EMMEN De politie in Emmen wil graag in contact komen met de bestuurder van en rode Mazda, vermoedelijk van het type 323, die maandagavond tegen 21.40 uur heeft gereden op de Houtweg in Emmen. De auto heeft een spoiler aan de achterkant. Omstreeks deze tijd verloor in een bocht in de Houtweg ter hoogte van de Laan van de Eekharst, een 27 jarige motorrijder uit Emmen de macht over het stuur. Hij kwam ten val en botste tegen een lichtmast. De man raakte licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Hij viel toen hij werd ingehaald door de rode Mazda. Deze reed door maar heeft mogelijk niets gemerkt van de valpartij van de motorrijder. Toch wil de politie graag contact met deze automobilist. Ook wil de politie graag contact met een vrouw op een fiets die nog met de gevallen motorrijder heeft gesproken. (08-150351) Mensen kunnen bellen met 0900-8844.

Politie vordert rijbewijs in

ERM Op de N34 bij Erm vorderde de politie maandagmorgen het rijbewijs in van een 38 jarige automobilist uit Zwolle die daar met een snelheid van 155 km/per uur reed. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 100 km/uur. De politie controleerde met de lasergun.

Agent bedreigd

ASSEN Een 23 jarige man uit Assen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden omdat hij een agent die hem had bekeurd dreigde te vermoorden. De agent bekeurde de man op de Balkenweg omdat hij zijn rijbewijs niet wilde tonen. Ook wilde hij niet opgeven waar hij woonde. Hij werd aangehouden en nadat op het politiebureau deze zaak was afgewerkt zou de man worden heengezonden. Hij was echter kwaad en dreigde de agent die hem had bekeurd dood te maken. Hierop is hij opnieuw aangehouden voor deze bedreiging en voor nader onderzoek ingesloten. De agent deed aangifte. (08-150382)

Aangehouden op verdenking drugsbezit

EMMEN Op een parkeerplaats in het bos langs de Wolfsbergenweg in Emmen hield de politie maandagmiddag twee mannen van 19 en 22 jaar en een vrouw van 18 jaar uit Emmen aan. De drie zaten daar in een auto en gedroegen zich erg verdacht toen een politieauto langs reed. Bij een nadere controle vond de politie in de auto een kleine hoeveelheid drugs, vermoedelijk speed en wiet en gebruikersattributen. Nadat van de verdachten op het politiebureau een verklaring was opgenomen zijn ze weer in vrijheid gesteld. De drugs + attributen zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op (08-150247)

Aanhoudingen na late jachtpartij

TIENDEVEEN Maandagavond hield de politie in Stuifzand vier mannen aan van 33, 36, 40 en 79 jaar uit Stuifzand, Noordscheschut en Reutum. De mannen worden verdacht van het beschieten van een woning tijdens het jagen na zonsondergang en bedreiging. Tegen 23.00 uur hoorde een bewoner van de Oostermaat in Tiendeveen een harde knal en daarna getik op het dak van zijn woning. Hij vermoedde dat er op zijn woning geschoten was. In de buurt van zijn woning zag hij een auto met een aantal jagers. Die verklaarden op zoek te zijn naar een ree die ze hadden geschoten. Mede omdat er in het verleden al vaker problemen zijn geweest tussen buurtbewoners en jagers werd er aan dit verhaal getwijfeld. Inmiddels waren er nog een aantal buurtbewoners afgekomen op het schieten. De politie werd gebeld en men probeerde de jagers te beletten om weg te rijden. Dit resulteerde in een gespannen situatie. De jagers konden toch wegrijden maar werden even later door de politie bij een woning in Stuifzand aangehouden. Twee jachtgeweren zijn in beslag genomen. De vier zijn voor nader onderzoek ingesloten. De bewoner van de Oostermaat deed aangifte. (08-150360)

Man valt van dak

NIEUW RODEN Een 52 jarige man uit Eexterveensche Kanaal is maandagmiddag met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man, werknemer bij een bouwbedrijf, viel tijdens verbouwingswerkzaamheden aan een woning aan de Zevenhuisterweg in Nieuw Roden van het dak. De Arbeidsinspectie in ingelicht. (08-150251)

Auto gestolen

ASSEN In de nacht van maandag op dinsdag is vanaf een parkeerplaats aan de Maria in Campislaan in Assen een rode Mazda 323 gestolen. De eigenaar ontdekte dinsdagmorgen dat zijn auto verdwenen was. Hij deed aangifte. (08-150398)

Dirk Neef verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met hem in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.