FNV Bondgenoten

Pensioenfonds FNV oriënteert zich op aansluiting bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Het Pensioenfonds FNV, dat de pensioenen verzorgt voor werknemers en gepensioneerden van de FNV Vakcentrale en een aantal bij de FNV aangesloten bonden, oriënteert zich op mogelijkheden om zich aan te sluiten bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). Een andere FNV bond, de ABVAKABO FNV, is al jaren aangesloten bij PFZW voor de pensioenen van zijn werknemers en gepensioneerden.

Het bestuur van het Pensioenfonds FNV (Pf FNV) heeft kennis genomen van een eerste inventarisatie van de mogelijkheden tot aansluiting. Het is nu eerst aan werkgevers en werknemers betrokken bij de FNV CAO om zich uit te spreken hierover. Als zij deze richting onderschrijven, kan tot een verder onderzoek en uitwerking worden overgegaan.

Overwegingen voor het bestuur van Pensioenfonds FNV om zich te oriënteren op de toekomst zijn:

Pensioenfonds Zorg en Welzijn biedt de mogelijkheid tot vrijwillige toetreding, die indertijd ook is toegepast voor ABVAKABO FNV. Wel stelt het fonds eisen aan toetreders, zoals een vergelijkbare vermogenspositie, zodat de huidige belanghebbenden van PFZW er niet slechter van worden. Daarover zouden nadere afspraken moeten worden gemaakt.

De dekkingsgraad van het FNV fonds is plm. 120%, die van Pensioenfonds Zorg en Welzijn enkele tientallen procentpunten hoger.


---