AutoRai

Prijsstelling SEAT Alhambra nu nog gunstiger

(7/1/2008)
Met de Alhambra is SEAT al jaren sterk vertegenwoordigd in het segment van de ruime MPVâs. Dankzij zijn variabel in te delen interieur en mogelijkheid voor zeven volwaardige zitplaatsen is de Alhambra geschikt als representatieve zakenauto en als ruime familie-MPV. Per direct heeft SEAT in Nederland het gamma van de SEAT Alhambra vernieuwd, met als meest opvallende nieuwkomer de extra zuinige en schone SEAT Alhambra Ecomotive.

De SEAT Alhambra Ecomotive werd recent op de autoshow van Madrid onthuld en versterkt het Ecomotive-aanbod van SEAT. Dat bestond tot nu toe uit de Ibiza Ecomotive en de Leon Ecomotive met een CO2-uitstoot van respectievelijk 99 en 119 g/km. De Alhambra Ecomotive noteert een CO2-waarde van 159 g/km, hetgeen bijzonder laag is voor een auto van een dergelijk formaat met een relatief hoog gewicht, waarmee hij één van de schoonste MPVâs in zijn klasse is. In Nederland levert de CO2-waarde van 159 g/km hem een energielabel C op.

SEAT heeft het lagere brandstofverbruik en de schonere emissies weten te realiseren door aanpassingen door te voeren in het motormanagementsysteem van de 140 pk sterke 2.0 TDI krachtbron, die standaard is voorzien van een roetfilter. Daarnaast beschikt de handgeschakelde zesversnellingsbak in deze Ecomotive-uitvoering over langere overbrengingen. Verder is de SEAT Alhambra Ecomotive uitgerust met een verlaagd sportonderstel voor een lagere luchtweerstand en staat hij op stalen 16 inch velgen met 195/60 lage-rolweerstandbanden.

De SEAT Alhambra Ecomotive is in ons land per direct leverbaar vanaf ⬠31.495,-.

Nieuwe uitvoeringen en uitrusting voor SEAT Alhambra Per direct heeft SEAT voor de Alhambra tevens de complete modellijn aangepast. Die lijn omvat nu vier uitrustingsniveaus: de Alhambra Active Style, Dynamic Style, Stylance en Ecomotive.

De Active Style basisuitvoering is leverbaar met een 2.0 (115 pk) of
1.8 20VT (150 pk) benzinemotor, waarbij de 1.8 20VT naar keuze met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een Tiptronic automaat te bestellen is.

Bij de Dynamic Style kan ook voor een 2.0 TDI turbodieselmotor met 140 pk gekozen worden. Wat uitrusting betreft wordt de Dynamic Style ten opzichte van de Active Style bovendien geleverd met parkeersensoren, een winterpakket en zeven stoelen in de opstelling 2-3-2.

Het uitrustingsniveau van de Alhambra Stylance is grotendeels intact gebleven. Nieuw is de standaard aux-in aansluiting voor de radio. Het Business Line-pakket is niet langer leverbaar, maar het radio-/navigatiesysteem en de leder/Alcantara stoelen blijven als losse fabrieksopties bestelbaar. De Alhambra Stylance is te bestellen met een 1.8 20VT (150 pk) of 2.8 V6 (204 pk) benzinemotor en de 2.0 TDI dieselmotor met 140 pk.

De nieuwe, efficiënte en schone SEAT Alhambra Ecomotive 2.0 TDI met 140 pk sluit de nieuwe modellijn.

Gunstigere prijsstelling
De veranderingen in de SEAT Alhambra modelreeks hebben tot gevolg dat ook de prijzen met onmiddellijke ingang zijn aangepast. De nieuwe vanafprijs van de SEAT Alhambra (2.0 â 115 pk Active Style) bedraagt ⬠25.995,-, terwijl de goedkoopste dieselversie, de 2.0 TDI Ecomotive, leverbaar is vanaf ⬠31.495,-.