Ingezonden persbericht


Persbericht 30 juni 2008

Radio 4 presenteert de Zomeravondconcerten

Klassieke zender doet verslag van podia en festivals met 65 live uitvoeringen

Radio 4 organiseert een zomer lang Zomeravondconcerten. Van dinsdag 1 juli tot en met zondag 31 augustus presenteert de klassieke zender elke avond rond 20.00 uur een uniek concert vanaf de belangrijkste podia en festivals in Europa. Meestal live uitgezonden vanaf bekende zomerfestivals zoals de Salzburger Festspiele, de London Proms en de Bayreuther Festspiele. Ook dit jaar zijn er veel uitzendingen van Nederlandse bodem, zoals het Kamermuziekfestival Delft, het Amsterdamse Grachtenfestival en het Festival Oude Muziek Utrecht.

Uit het rijke klassieke live aanbod van zomer 2008 heeft Radio 4 een gevarieerd programma samengesteld van 65 concerten. Verschillende genres komen aan bod, zoals orkestmuziek, kamermuziek, recitals en opera, van de Middeleeuwen tot 21e-eeuwse premières.

Hoogtepunten

De Radio 4 luisteraar mag zich verheugen op een aantal hoogtepunten, zoals het openingsconcert, live vanuit het Concertgebouw in Amsterdam met violist Leonidas Kavakos, het Klassieke weekend van 11 tot en met 13 juli, waarin Jaap van Zweden en de Radio Kamer Filharmonie muziek van Haydn, Mozart en Beethoven uitvoeren, en de theatrale uitvoering van Heinrich Marschners 'Der Vampyr' op 20 augustus tijdens het Grachtenfestival.

Zomeravondconcerten Scheurkalender

Wie van dag tot dag wil weten welk concert wordt uitgezonden, kan gratis de Zomeravondconcerten Scheurkalender aanvragen. Deze kalender is vanaf nu verkrijgbaar bij de grotere klassieke muziekwinkels.

U kunt de kalender bestellen, zolang de voorraad strekt, via radio4@omroep.nl of

Radio 4
Postbus 26444
1202 JJ Hilversum

De uitzending van de Zomeravondconcerten 2008 is een initiatief van de gezamenlijke omroepen op Radio 4.

www.radio4.nl



Ingezonden persbericht