Pijnacker-Nootdorp


datum 26 juni 2008

Burgemeester bezoekt Ipse

Burgemeester Buddenberg brengt op dinsdag 1 juli een bezoek aan de stichting Ipse in Nootdorp. Het is het vierde bezoek uit een reeks van bezoeken aan maatschappelijke organisaties dit jaar.

Burgemeester Rik Buddenberg heeft diverse organisaties bezocht die op maatschappelijk gebied zeer actief zijn. In direct contact met de organisaties vraagt hij hoe zij de samenwerking met de gemeente ervaren (wat gaat er goed, wat kan beter), hoe zij aankijken tegen de maatschappelijke ontwikkelingen, hoe ze aan voldoende vrijwilligers komen enzovoorts.

Ipse
Ipse is een stichting en werkt samen met collega-instellingen en andere organisaties die gespecialiseerd zijn in het geven van zorg aan mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Het aanbod hierbij is breed, van wonen of logeren tot werken en recreëren, van het stellen van diagnoses tot het aanbieden van behandelingen. Op deze wijze wil zij mensen met een verstandelijke beperking helpen een zo goed mogelijke plaats in de samenleving te verwerven.

Burgemeester Buddenberg wil graag een kijkje nemen achter de schermen. Na een rondleiding langs de vier locaties van Ipse op Crayenburg wil hij zich laten informeren over de wensen van Ipse, de toekomstverwachtingen die er leven en hoe de vrijwilligers het werk ervaren. Aanwezig bij dit gesprek zijn de heer Fidder, voorzitter van de directieraad, de heer Schellart, directeur Zorg en mevrouw Houtman, clustermanager.


---