PvdA Rotterdam


Paalrotbijeenkomst 1 juli

Wo 25 Jun 2008
Paalrotbijeenkomst 1 juli

We hebben lang moeten wachten maar aankomende dinsdag 1 juli presenteert de gemeente tijdens een persconferentie eindelijk het onderzoek naar paalrot in Rotterdam. De PvdA heeft al die tijd aan dit onderwerp getrokken en zich hard gemaakt voor de gedupeerden, waarvan een groot aantal vorig jaar november bij een door de PvdA georganiseerde bijeenkomst aanwezig was.

Woensdag 2 juli zal de gemeenteraadscommissie FIBS (Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport) het rapport behandelen. Deze vergadering is openbaar en u kunt deze dus bijwonen vanaf 09:30 in kamer 7 op het stadhuis.

De PvdA ziet graag dat de gedupeerde Rotterdammers zich samenbundelen in een belangenvereniging om zo samen zo sterk mogelijk te staan in deze zaak. Deze vereniging kan een grote rol spelen in het uitwisselen van informatie over paalrot en mogelijke subsidies.

Iedereen die zich actief wil inzetten voor de nieuw op te richten Stichting Platform Fundering Rotterdam is van harte uitgenodigd op:

dinsdag 1 juli
19:30 inloop
19:45 tot 21:00
Kamer SK 199 (Stadskantoor)
Stadhuis Rotterdam (Coolsingel 40, 3011 AD, Rotterdam)

Het inzetten voor de stichting kan naast het deelnemen aan het bestuur ook een rol zijn die wat meer op de achtergrond ligt en minder intensief is. Ofwel, iedereen die geïnteresseerd is in deze stichting raad ik ten zeerste aan om te komen. Ad van Wensen, voorzitter van Stichting Platform Fundering Nederland, zal ook aanwezig zijn en is bereid de Rotterdamse stichting te gaan ondersteunen.

Ik begrijp dat door de korte termijn waarop deze bijeenkomst plaatsvindt niet iedereen kan komen. Mocht u toch geïnteresseerd zijn, maar niet in staat zijn om te komen dan kunt u uw naam en contactgegevens mailen naar Rutger Hagen, PvdA beleidsmedewerker bouwen en wonen op: rhagen@stadhuis.rotterdam.nl Hij zal dan de gegevens doorgeven naar de stichting.

Ik hoop u die dinsdag te begroeten.

Met vriendelijke groet,

Duco Hoogland
PvdA-Raadslid