KNHS


Sport per 1 juli 2008 definitief rookvrij
9 mei 2008

De officiële besluiten voor de invoering van de rookvrije horeca, sport en kunst/cultuur zijn 22 april in het Staatsblad gepubliceerd. Hiermee staat de invoering per 1 juli 2008 definitief vast.

NOC*NSF is namens de bonden nauw betrokken bij de invoering van deze regelgeving om dit zo eenvoudig mogelijk te maken voor de sportsector. Belangrijkste vraag is hoe sportverenigingen bekend raken met deze nieuwe regelgeving en deze daadwerkelijk gaan invoeren. Daarvoor wordt een aantal hulpmiddelen ingezet.

De inzet van NOC*NSF richting Den Haag was en is dat de sportsector van de nieuwe regelgeving zo min mogelijk werk en last moet ondervinden. Het ministerie van VWS komt ons hierin tegemoet door de volledige communicatie voor haar rekening te nemen. VWS zal op 26 mei een communicatiecampagne op TV en radio starten om het grote publiek op de hoogte te stellen van de nieuwe regelgeving. De campagne zal lopen tot en met de 1ste week van juli en bevat ook een sportspecifiek spotje. Op verzoek van NOC*NSF zal de campagne worden herhaald van half augustus tot en met half september aangezien dan voor veel sporten het seizoen weer start en het publiek voor het eerst geconfronteerd wordt met de nieuwe regelgeving.

Naast de spotjes wordt er ook een speciale website gemaakt waarop meer informatie is te vinden over de nieuwe regelgeving. U kunt via deze website onder andere posters bestellen die verenigingen in hun kantine op kunnen hangen om de nieuwe regelgeving kenbaar te maken. Op deze website zal ook handleiding "Rookvrije horeca, sport en kunst/cultuur" worden gepubliceerd. De link naar deze website verwacht NOC*NSF in mei van het ministerie te ontvangen. Het is van belang dat u deze link ook aan uw verenigingen communiceert. Wanneer men vragen heeft over de nieuwe regelgeving dan kan men ook daar terecht wat u een hoop tijd kan besparen.

Op dit moment kunnen uw verenigingen ook al terecht bij STIVORO (www.stivoro.nl) om verboden te roken stickers te bestellen.

Voor vragen van sportbonden over de nieuwe regelgeving kunt u terecht bij Emiel Krijt emiel.krijt@noc-nsf.nl.

Bron: NOC*NSF