KNHS

Nederlandse springruiters niet in de prijzen in Monte Carlo 29 juni 2008

MONTE CARLO (KNHS) - De vierde wedstrijd van de Global Champions Tour, die in Monte Carlo werd verreden, is geëindigd in een zege voor de Amerikaan Richard Spooner, die in de barrage de snelste foutloze combinatie was met Cristallo. De snelste tijd in de barrage, waarvoor zich vier combinaties hadden geplaatst, werd gerealiseerd door de Ier Denis Lynch, dit maal aan de start met Nabab's Son. In zijn haast om aan de finish te komen werden twee balken afgeworpen. Toch bracht deze vierde plek Lynch terug aan de leiding in de competitie, waarvan de finale in Sao Paulo wordt verreden.

De twee Nederlandse combinaties die aan de start van de wedstrijd in de Monegaskische hoofdstad verschenen wisten zich niet te plaatsen voor de tweede ronde. Zowel Gerco Schröder (Tubbergen) als Leopold van Asten (Duizel) noteerden met resp. Eurocommerce Milano en VDL Groep Kaid twee springfouten en eindigden op de 25ste en 27ste plaats. In de beslissende barrage met vier combinaties was Spooner met Cristallo de snelste foutloze, voor de Duitse ruiter Marcus Ehning met de zeer jonge Vulkano, terwijl zijn landgenoot Ullrich Kirchhoff met de deels in bezit van de Nederlander Arnoud Dobber zijnde Carino derde werd. Dankzij een voortreffelijke zesde plaats achter routinier Thomas Frühmann klom de voormalige Tukker Jos Lansink nu voor België op naar de tweede plaats in de tussenstand, net voor Meredith Michaels-Beerbaum.