Politie Groningen

Automobilisten bij alcoholcontroles aangehouden

Provincie Groningen, 28-06-2008 o De politie heeft vrijdag op diverse plaatsen in de provincie Groningen alcoholcontroles uitgevoerd.

Noord-Groningen - In het noorden van de provincie (Warffum, Uithuizermeeden, Onderdendam, Ten Post en Roodeschool) werden vrijdagavond bij een controle 482 bestuurders gecontroleerd. Een 41-jarige automobilist uit Warffum werd bij deze controle betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd gecontroleerd op de Onderdendamsterweg in zijn woonplaats. De Warffumer had ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op. Tijdens de controle kregen 15 personen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Grootegast - Bij een alcoholcontrole op de Provincialeweg zijn vrijdagavond en nacht 25 voertuigen gecontroleerd. Naar aanleiding van de controle werd een 55-jarige man uit die plaats aangehouden. Agenten waren bezig met de verkeerscontrole toen de Grootegaster een stopteken negeerde. Op het moment dat hij bij de controle aankwam, gaf hij gas en ging er vandoor. Uiteindelijk stopte de man op de Zandbalk, maar wilde hij niet meewerken. Daarop werd de bestuurder aangehouden. Hij reageerde agressief op zijn aanhouding en bedreigde de dienders. De verdachte kon uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Op het politiebureau in Leek bleek dat hij ruim 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. De man is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. De verdachte zal vandaag worden gehoord.

Veelerveen - Op de N368 bij Veelerveen is vrijdagnacht een 56-jarige automobilist uit het Duitse Weener langs de kant gezet. De politie kreeg een melding dat een dronken automobilist met een vrouw en kind in de omgeving van Winschoten zou rijden. Het bleek om de 56-jarige bestuurder te gaan. Tijdens de controle werd de man opstandig en weigerde mee te werken. Op het politiebureau bleef de man zich dwars gedragen. Uiteindelijk bleek de man ruim 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.