Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - lange vingers | |
Twee 17-jarige Apeldoornse tieners zijn vrijdagmiddag bij een V&D aangehouden voor winkeldiefstal. Eén van hen bleek in andere winkels nog meer spullen te hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkelpersoneel betrapte het duo op de diefstal van een setje oorbellen, parfum en mascara ter waarde van 47 euro. De gewaarschuwde politie nam de meisje mee voor verhoor. Op het politiebureau bleek één van hen het grootste aandeel in de diefstal te hebben gehad. Ze bleek nog meer spullen bij winkels in Apeldoorn te hebben gestolen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de meisje worden doorverwezen naar een preventieproject voor een passende maatregel.

|     |Apeldoorn - glaasje teveel op                             |
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juni een 41-jarig automobilist uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten kregen even na middernacht een melding dat de bestuurders van twee auto's op een parkeerplaats aan de Lange Amerikaweg in Apeldoorn ruzie met elkaar hadden. Bij de komst van de agenten konden zij beide partijen scheiden en zou men verder gaan. Eén van de bestuurders, een 41-jarige Zutphenaar bleek te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.1 promille. Hij kreeg een boete en een rijverbod. Een 24-jarige kameraad uit Eerbeek was het kennelijk niet met de aanhouding eens en uitte zijn woede op een agent. Ook hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Hoenderlo - motorrijder zwaar gewond bij aanrijding       |
Agenten van de Apeldoornse politie hebben vrijdagmiddag 27 juni hun collega's van Gelderland-Midden geassisteerd bij een ernstige aanrijding op de Apeldoornseweg onder Hoenderlo (gemeente Ede). Een 27-jarige motorrijder uit Ede liep hierbij diverse fracturen op.

De aanrijding werd even na 17.00 uur gemeld en de Apeldoornse agenten verzorgden de eerste opvang. Bleek een 41-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg alsbestuurder van een taxibusje op zoek te zijn naar een adres. Hiervoor bevond hij zich even met z'n busje op het fietspad. Bij het oprijden van de rijbaan zag hij een motorrijder over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte deze zwaar gewond. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Apeldoorn - inbraak bij drankenzaak                       |
Een groepje jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken bij neen drankenzaak aan de Eglantier in Apeldoorn. Zij gingen er met twee vaatjes bier vandoor. Eén van de jongeren raakte gewond en zijn bloed is veilig gesteld.

De politie kreeg rond 02.55 uur een melding, dat er werd ingebroken bij de drankenzaak. Men had twee ruiten ingegooid en twee vaatjes bier gestolen. De jongeren tussen de 14 en 18 jaar waren op de fiets en gingen er na hun daad direct vandoor. De politie stelde een onderzoek in en trof één van de vaatjes verderop aan. Bij de inbraak is in ieder geval één van de jongeren gewond geraakt. Zijn bloed is veilig gesteld en de politie stelt een verder onderzoek in.

|     |Apeldoorn - politie onderzoekt steekincident              |
De politie onderzoekt een steekincident dat op zaterdagochtend 28 juni plaats vond op een parkeerplaats van een supermarkt aan de Molecatenlaan in Apeldoorn.

De politie kreeg rond 06.55 uur een melding dat er ruzie op de parkeerplaats was tussen enkele mannen. Ter plaatse gekomen was er niemand meer aanwezig, maar in de buurt werd een 25-jarige Apeldoorner aangetroffen met een steekwond. Hij is direct naar het ziekenhuis vervoerd en daar behandeld. Hij is naar het politiebureau gebracht en van hem wordt nu een verklaring opgenomen om meer duidelijkheid over het gebeurde te krijgen. De politie vraagt mensen die rond het tijdstip van het gebeurde iets hebben gezien, dat in verband met het steekincident kan worden gebracht, om te bellen met 0900 - 8844.

Einde berichten
-----------------------
telefoon 055- 5486052


---- --