Ingezonden persbericht

KLEUR BEKENNEN: KIES JE EIGEN ROSÉ
Op 'Rosé aan zee' kiezen uit meer dan honderd rosés

Het grootste succes van de afgelopen 10 jaar in Nederland op wijngebied is rosé. In 10 jaar tijd zijn de verkopen van rosé verdriedubbeld. Op zaterdag 28 juni zal het grote wijn-strand-evenement 'Rosé aan Zee' gehouden worden in Zandvoort. Een unieke gelegenheid waar ieder zijn eigen lievelingsrosé kan uitkiezen. Perswijn zorgt voor een 150-tal rosés uit de hele wereld. De strandsfeer wordt gegarandeerd door Beachbar Mango's die zorgt voor een toepasselijke barbecue.

Rosé in Nederland
Na jaren van forse stijgingen heeft rosé een vaste plaats in ons consumptiepatroon veroverd. In de zomer is meer dan 25% van de gedronken wijn rosé. Deze consumptie komt rotendeels voor rekening van de consument onder de 40 jaar. Over het hele jaar is meer dan 15% van de geconsumeerde wijn rosé. Indrukwekkende cijfers wetende dat in 1997 nauwelijks rosé gedronken werd.

Veel mannen zijn nog niet "aan de rosé". Slechts één op de vier rosédrinkers is man. Hun aantal is wel stijgende, dus daar valt nog te winnen. Daarnaast worden de zomers steeds mooier en groeit het buiten eten en het strand in populariteit. Als aperitief maar ook als ideale maaltijdbegeleider, zal deze wijn nog meer worden ingezet, zelfs bij het kerstdiner.
Nieuwe trend is nu de mousserende rosé. Dit jaar nog voorzichtig, maar duidelijk stijgend.

Ook een belangrijke rol speelt de verbeterde kwaliteit en het veel bredere aanbod in Nederland. Er zijn nu zo'n 2000 rosé's te koop Verschillende smaken, kwaliteiten en prijzen. Dit jaar zal de consument op zoek gaan naar "de eigen rosé", de eigen smaak. Of wellicht voor ieder momenten een andere rosé. Kortom, rosé is geen gewoon roseetje meer .......

Rosé aan Zee

Rosé aan Zee is een uniek wijn-strand-evenement dat jaarlijks honderden proevers en beginnende liefhebbers trekt. Meer dan 15 importeurs zullen 100 verschillende rosé's uit de hele wereld laten proeven. De strandlocatie is een logische keuze, gezien de hoge consumptie van rosé in de zomer en het toenemende aantal rosés dat verkrijgbaar is bij strandpaviljoens. Inschrijven kan via www.perswijn.nl/rose

Gegevens 'Rosé aan Zee 2008'
Datum : zaterdag 28 juni 2007

Openingstijden : 16.00 uur - 22.00 uur

Informatie : www.wijnpers.nl/rose

Lokatie : Mango's Beachbar Zandvoort (www.mangosbeachbar.com)

toegangsprijs : ¤ 45,- incl. barbecue

EINDE PERSBERICHT