DBC Onderhoud

Wijzigingen DBC-pakket januari 2009

Branche- en onderhoudspartijen stellen uiterlijk 1 juli de wijzigingen van het januaripakket 2009 vast. Van belang daarbij is dat DBC-Onderhoud in 2008 te maken heeft met een omvangrijke dubbele taak: het voorbereiden van een reguliere uitlevering per 1-1-09 en daarnaast de doorontwikkeling in het kader van DOT. Daarom is gezamenlijk besloten om alleen wijzigingen door te voeren die uiterlijk 1 juli 2009 besproken zijn met betrokken partijen, betrekking hebben op verbeteringen in het huidige proces en die niet uitgesteld kunnen worden tot 2010.

Wijzigingsverzoeken die betrekking hebben op declaratie/validatie worden niet meegenomen in het januaripakket 2009, maar worden vanzelf opgelost in het verbeterplan DOT (ingangsdatum 1 januari 2010). Een uitzondering wordt gemaakt voor enkele wijzigingsverzoeken die lokaal of landelijk een grote impact hebben (normtijd of kosten).

Wijzigingsverzoeken die een bouwsteen zijn voor de toekomstige productstructuur worden wél meegenomen. Ook (een deel van) de wijzigingen voor de STZ, de Sint Maartenskliniek en de NFU vallen hieronder.

Alle overige wijzigingsverzoeken krijgen een plaats binnen het Verbeterplan DOT. Dit betekent dat bij het ontwikkelen en bouwen van de nieuwe productstructuur de nog openstaande wijzigingsverzoeken in principe worden meegenomen.

Naast bovengenoemde specialismespecifieke wijzigingen wordt nog gewerkt aan uitbreiding van het B-segment tot maximaal 34% (conform het overheidsbesluit), kaakchirurgie en enkele categorale wijzigingen (typeringslijst, tarieven en declaratieregels voor revalidatie, definitieve producten en tarieven voor epilepsie en nieuwe producten en tarieven voor radiotherapie).

© DBC-Onderhoud