Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Community voor Model Driven Development

Model Driven Development (MDD) verlaagt de kosten en time-to-market, leidt tot voorspelbare kwaliteit en beheersing van complexiteit. Tegelijkertijd roept MDD nog veel vragen op. Om de discussie te faciliteren heeft het Telematica Instituut een begin gemaakt met een online community.

Dat werd duidelijk op het 1e Nederlandse symposium MDExperience in Hilversum. Meer dan 120 deelnemers kwamen daar op 5 juni samen om ervaringen uit te wisselen over de toepassingen van modelgedreven softwareontwikkeling. In MDD staat niet meer de code centraal, maar de modellen waaruit de software automatisch wordt gegenereerd. Hierdoor is software sneller en platformonafhankelijk te realiseren en beter te onderhouden. .

Binnen diverse organisaties wordt al geëxperimenteerd met modelgedreven ontwikkeling, maar er leven nog veel vragen rond de organisatorische inbedding en de in te zetten gereedschappen. Deelnemers, waaronder vooral informatie/software-architecten, software engineers en business consultants gaven aan vooral behoefte te hebben aan informatie rondom het Modelgedreven Ontwikkelproces en Metamodellering. Ze hopen op een voortzetting van de discussie, want innovaties worden versneld door het uitwisselen van ervaringen.

Daarvoor heeft de organisator van MDExperience, het Telematica Instituut, een begin gemaakt met een online community op http://groups.google.nl/group/mdexperience . Daar zijn ook de presentaties van 5 juni 2008 terug te vinden. En de volgende MDExperience is al gepland: 26 maart 2009.

Initiatiefnemer voor het symposium was het nationale onderzoeksprogramma Freeband Communication, dat vanuit het Freeband A-Muse project betrokken is bij het onderwerp Model Driven Development. Het Telematica Instituut neemt nu het stokje over. Meer informatie is te vinden op www.mdexperience.nl.


---

Noot voor redactie,