Ingezonden persbericht
Persbericht juni 2008
AGA opent de Alkmaarse kaasmarkt
Eenjarig jubileum AGA Flagship Store Alkmaar
Op vrijdag 27 juni opende de heer Gerald O' Brien, Managing Director AGA
Cookers, de Alkmaarse kaasmarkt. Burgemeester P.M. Bruinooge heeft de
AGA directie hiervoor uitgenodigd tijdens de officiële opening van de
AGA Flagship Store vorig jaar waar hij de officiële openingshandeling
verrichtte.
AGA luidt de bel van de kaasmarkt
Geheel volgens traditie luidde om stipt 10.00 uur de bel. Voorafgaand
aan de opening van de kaasmarkt verwelkomde burgemeester P.M. Bruinooge
de heer O' Brien en de heer David Brettle (International Business
Manager AGA) in het stadhuis van Alkmaar. Na het luiden van de bel
volgde er een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw.
Eenjarig jubileum AGA Flagship Store
Het is inmiddels een jaar geleden dat de AGA Flagship Store zijn deuren
opende in het centrum van Alkmaar. De winkel trekt vele mensen uit het
gehele land die geïnteresseerd zijn in dit bijzondere icoon van een
fornuis. Behalve fornuizen biedt de AGA Flagship Store ook een
uitgebreide collectie keukenbenodigdheden bestaande uit roestvrij stalen
en gietijzeren pannen, keramisch servies, textiel, bak benodigdheden,
braadblikken, bakplaten, ovenschotels, kookboeken etc. Ook worden er
regelmatig kookdemonstraties en workshops gehouden in de AGA Shop. Voor
meer informatie zie www.aga.nl
Voor een lekkere Alkmaarse traktatie bereid op een AGA fornuis vindt u
hieronder een heerlijk recept:
Hartige Alkmaarse kaas scones
recept voor 8 stuks
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
85 gram boter
85 gram geraspte Alkmaarse kaas
1 theelepel pittige mosterd
snufje zout
1 ei
melk of room
Toplaag:
Geklopt ei of melk
Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder met de boter in een grote
mengkom. Voeg de kaas en kruiden toe aan het mengsel. Klop het ei en
voeg deze tezamen met wat melk toe voor een zacht, soepel deeg. Leg het
deeg op een met bloem bestrooide oppervlakte en kneed het deeg. Rol het
deeg uit tot 1 cm dikte en snijd het in 8 driehoekjes of taartpunten.
Plaats de scones op een stuk Bake-O-Glide op de bakplaat.
2, 3 of 4 oven fornuis
Bak de scones op de tweede richel van de braadoven voor 8 - 10 minuten
tot de scones gerezen en goudbruin zijn. Draai de bakplaat na 5
minuten.
Conventionele AGA - elektrische oven
Bak de scones 8 - 10 minuten op 220°C, (Gasoven stand 7, hete lucht
oven 200°C) totdat de scones gerezen en goudbruin zijn.
Serveer de scones warm met boter of roomkaas.