Ingezonden persbericht


Persbericht juni 2008

AGA opent de Alkmaarse kaasmarkt
Eenjarig jubileum AGA Flagship Store Alkmaar

Op vrijdag 27 juni opende de heer Gerald O' Brien, Managing Director AGA Cookers, de Alkmaarse kaasmarkt. Burgemeester P.M. Bruinooge heeft de AGA directie hiervoor uitgenodigd tijdens de officiële opening van de AGA Flagship Store vorig jaar waar hij de officiële openingshandeling verrichtte.

AGA luidt de bel van de kaasmarkt
Geheel volgens traditie luidde om stipt 10.00 uur de bel. Voorafgaand aan de opening van de kaasmarkt verwelkomde burgemeester P.M. Bruinooge de heer O' Brien en de heer David Brettle (International Business Manager AGA) in het stadhuis van Alkmaar. Na het luiden van de bel volgde er een rondleiding over de kaasmarkt en door het Waaggebouw.

Eenjarig jubileum AGA Flagship Store
Het is inmiddels een jaar geleden dat de AGA Flagship Store zijn deuren opende in het centrum van Alkmaar. De winkel trekt vele mensen uit het gehele land die geïnteresseerd zijn in dit bijzondere icoon van een fornuis. Behalve fornuizen biedt de AGA Flagship Store ook een uitgebreide collectie keukenbenodigdheden bestaande uit roestvrij stalen en gietijzeren pannen, keramisch servies, textiel, bak benodigdheden, braadblikken, bakplaten, ovenschotels, kookboeken etc. Ook worden er regelmatig kookdemonstraties en workshops gehouden in de AGA Shop. Voor meer informatie zie www.aga.nl

Voor een lekkere Alkmaarse traktatie bereid op een AGA fornuis vindt u hieronder een heerlijk recept:

Hartige Alkmaarse kaas scones
recept voor 8 stuks

225 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder
85 gram boter
85 gram geraspte Alkmaarse kaas

1 theelepel pittige mosterd
snufje zout

1 ei
melk of room

Toplaag:
Geklopt ei of melk

Meng het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder met de boter in een grote mengkom. Voeg de kaas en kruiden toe aan het mengsel. Klop het ei en voeg deze tezamen met wat melk toe voor een zacht, soepel deeg. Leg het deeg op een met bloem bestrooide oppervlakte en kneed het deeg. Rol het deeg uit tot 1 cm dikte en snijd het in 8 driehoekjes of taartpunten.
Plaats de scones op een stuk Bake-O-Glide op de bakplaat.


2, 3 of 4 oven fornuis
Bak de scones op de tweede richel van de braadoven voor 8 - 10 minuten tot de scones gerezen en goudbruin zijn. Draai de bakplaat na 5 minuten.

Conventionele AGA - elektrische oven
Bak de scones 8 - 10 minuten op 220°C, (Gasoven stand 7, hete lucht oven 200°C) totdat de scones gerezen en goudbruin zijn.

Serveer de scones warm met boter of roomkaas.