In de nieuwste Dier: Inktvissen stalken hun geliefde

27/06/2008 09:44

Ned. Ver. tot Bescherming van Dieren

Inktvissen stalken hun geliefde

Inktvissen zijn casanova's, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië. Met hun acht armen flirten zij er lustig op los, waarbij het geobsedeerde mannetje alles uit de kast haalt om een vrouwtje voor zich te winnen. Hij stalkt zijn heimelijke geliefde overal waar zij gaat waarbij hij er niet voor terug deinst om zijn rivalen door wurging uit de weg te ruimen.

Dit leuke weetje en andere interessante informatie staat in het nieuwste nummer van 'Dier', het magazine van de Dierenbescherming, dat vandaag op de mat valt.

Giel Beelen, 3 FM DJ, die de test van de Diervriendelijke Meetlat deed, zegt in de nieuwste 'Dier' dat hij niet veel op heeft met het houden van huisdieren. 'Ik zie de lol niet in van die voor de mens afgetrainde beesten'. Ook vindt Beelen dat wilde dieren niet in een circus thuishoren, terwijl een dierentuin volgens hem wel door de beugel kan. Door de test ziet hij in dat de eieren die hij principieel eet, nog steeds niet de diervriendelijkste zijn. Beelen scoort een 6,8.

Verder in 'Dier' een opmerkelijke uitspraak van prof. dr. De Cock Buning, dierproefdeskundige van VU Amsterdam, die meent dat dierproeven binnen tien jaar geheel uitgebannen kunnen zijn. 'De nieuwe generatie geneesmiddelen wordt op de erfelijke eigenschappen van individuele mensen gemaakt. Die kun je dan ook alleen op mensen testen. Hierdoor zal de muis steeds meer uit het lab verdwijnen. Hoe snel dat gaat, hangt niet alleen af van het 'kunnen', maar ook van het 'willen' door onderzoekers, geldschieters en farmaceutische bedrijven. Of het ook genoeg 'moet' hangt af van het parlement.'

'Dier' is het ledenblad van de Dierenbescherming. Leden ontvangen het blad gratis. Niet-leden vinden het blad op de leestafel van de openbare bibliotheek of in de wachtkamer van de dierenarts. Geïnteresseerden kunnen een gratis proefnummer aanvragen: redactiedier@dierenbescherming.nl. De diervriendelijke meetlat is te vinden op www.dierenbescherming.nl/diervriendelijke-meetlat.





http://www.dierenbescherming.nl

http://www.dierenbescherming.nl