NEN


VLANs/EVCs werkconferentie BreedNed bij NEN

donderdag 12 juni 2008, 14:53

Op 26 juni vindt bij NEN de tweede BreedNed werkconferentie van dit jaar plaats. Het thema van de conferentie is virtuele lokale netwerken (VLAN's) en ethernet virtual connections (EVC's). Deze conferentie is de opmaat voor het opzetten en instandhouden van virtuele netwerken en ethernetverbindingen via één of meerdere Network Operators.

Bij de opschaling van woninggerelateerde ICT-toepassingen en breedbanddiensten in Nederland loopt men in de praktijk tegen verschillende technische belemmeringen aan van
breedband-telecommunicatie-infrastructuren. Actuele nationale activiteiten zijn, onder regie van BreedNed, gericht op standaardisatie op een vijftal koppelvlakken welke relevant zijn voor de toekomstige groei en ontwikkeling van deze markt.

BreedNed
BreedNed is het nationale platform waarop markt, instellingen en overheid met elkaar oplossingen zoeken voor de technische, organisatorische, juridische en administratieve knelpunten betreffende de classificatie van breedbanddiensten, koppeling van marktplaatsen, koppeling van digitale netwerken, virtuele lokale netwerken (VLAN's), ethernet virtual connections (EVC's) en service level agreements (SLA's) tussen Network Operators in Nederland.

WikiBreedband
Met het publiceren van de ontwerpteksten op Internet, in de vorm van een wiki, doorbreekt NEN de gebruikelijke normalisatieprocedures. Voor acceptatie en draagvlak van het werk van de verschillende BreedNed-werkgroepen zijn consensus en transparantie absolute voorwaarden. De voorzitters van de werkgroepen zullen de discussies en het commentaar op de wiki modereren. Het uiteindelijke product van een werkgroep moet het een resultaat zijn van een brede discussie.

Standaardisatie, met regelmaat in beweging
De ontwikkeling van breedbanddiensten en standaardisatie is echter met regelmaat in beweging en zodoende nooit klaar. De WikiBreedband moet een actuele bron van kennis en plaats voor levende discussie zijn, die aansluit op een steeds veranderende marktomgeving en snelle technologische ontwikkeling. Dat wordt niet bereikt met een afgestempeld document dat vervolgens in de la verdwijnt.

Informatie
De werkconferentie is op 26 juni, van 12.30 - 16.30 uur bij NEN in Delft. Aan deelname aan deze conferentie zijn geen kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton van Bergeijk, telefoon (015) 2 690 126, e-mail ton.vanbergeijk@nen.nl.