Ingezonden persbericht


PERSBERICHT- Driebergen, 25 juni 2008

Gebedsoproep: Bid voor China

De Evangelische Alliantie (EA) roept de kerken op om in periode van de Olympische Spelen voor China te bidden. Het volk van China en Tibet heeft meer dan ooit gebed nodig. Gebed voor de vele slachtoffers van het recente natuurgeweld. Maar ook voor vervolgde huiskerken en de voortgang van het democratiseringsproces. De EA bundelt actuele gebedspunten vanuit deelnemende organisaties in een handreiking die in juli op de website beschikbaar komt.

Hiermee helpt de EA kerken en christenen in Nederland om tijdens de periode van de Spelen biddend bij China en haar inwoners betrokken te zijn. Open Doors, The Bible League, Jeugd met en Opdracht, Jubilee Campaign, Uitgeverij Medema en andere christelijke organisaties met contacten in China ondersteunen deze oproep.

In de weken rondom de Olympische Spelen zijn er diverse gebedsactiviteiten. Eén daarvan is de estafetteactie van Open Doors om op 8-8-'08 (de eerste dag van de Olympische Spelen) acht minuten voor China te bidden. Met haar oproep wil de EA deze en andere gebedsactiviteiten versterken en onder de aandacht brengen.



Ingezonden persbericht