Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Grootste truffelafnemer van Nederland opent nieuw restaurant

Brasserie de Compagnon: perfect eten voor perfecte prijs

Amsterdam, juni 2008 ­ Gastronomische kenners weten het hoogwaardige Frans-Bourgondische restaurant De Compagnon in de Amsterdamse Guldenhandsteeg al jaren te vinden. Sinds kort heeft dit restaurant er een bijzonder zusje bij gekregen: Brasserie de Compagnon in de Reguliersdwarsstraat 41. Een Amsterdamse brasserie in Parijse sfeer, waar kwaliteit even hoog in het vaandel staat als bij haar naamgenoot. Maar wel met een eenvoudige kaart en eenvoudige prijzen, precies zoals het een brasserie betaamt!

Amsterdamse brasserie met Parijse sferen
Bert en Sara van Buschbach, de eigenaren van het succesvolle en bekende restaurant De Compagnon, hebben De Compagnon Groep verrijkt met een nieuw concept: Brasserie de Compagnon, waar de kaart eenvoudig maar volledig is. Een aangename en gezellige plek, waar je gerechten als slibtongetjes, steak tartare en runder rib eye op topniveau kunt krijgen, voor een heel aantrekkelijke prijs. Voor deze hoofdgerechten betaal je tussen de ¤ 16,- en ¤ 19,-, terwijl een viergangen diner al verkrijgbaar is vanaf ¤ 29,95. Behalve dat het concept van Brasserie de Compagnon ijzersterk is, is ook de locatie een gelukkige keuze: de Reguliersdwarsstraat is een van de bekendste straten van Amsterdam, met goede restaurants en een altijd levendige sfeer. De nieuwe brasserie is een welkome aanvulling op de collega's die in deze straat al aanwezig zijn.

Grootste truffelafnemer van Nederland
De eigenaren van Brasserie de Compagnon zijn gepokt en gemazeld in het restaurantwezen. Al sinds 1992 runnen zijn het succesvolle restaurant De Compagnon, dat inmiddels een begrip is in de hoofdstad. Bert en Sara van Buschbach behoren dan ook tot het hoogste niveau binnen hun vakgebied. Bert is al 25 jaar kok en deed onder meer ervaring op in het Amstelhotel en in de Kersentuin, terwijl Sara een van de beste vinologen van Nederland is. De kaart van restaurant De Compagnon biedt naast klassieke en luxe gerechten als coquilles, kaviaar, truffelgerechten, côte de boeuf en foie gras ook prachtige, klassieke wijnen. De Compagnon is de grootste truffelafnemer van Nederland. In 2004 ontvingen Bert en Sara de meest omvangrijke witte truffel ter wereld van de Italiaanse familie Urbani ­ de grootste truffelhandelaar ter wereld. Een keer per jaar wordt deze truffel aangeboden en het echtpaar Van Buschbach kan zich scharen naast niemand minder dan de Paus en President Bush!

Private dining
Het exclusieve restaurant De Compagnon en de gezellige Brasserie de Compagnon vormen samen een prachtige combinatie van dit ondernemende echtpaar, dat hiermee voor elke gast en voor elke gelegenheid een goed aanbod kan leveren. Het restaurant blijft het absolute vlaggenschip van De Compagnon Groep, maar de Brasserie is zeker een bezoek waard voor wie in een ongedwongen sfeer een kwaliteitsmaaltijd voor een goede prijs wil consumeren. Bovendien biedt Brasserie de Compagnon op de derde verdieping ook nog ruimte voor private dining, een ruimte die uitstekend geschikt is voor bijvoorbeeld lunch- of dinervergaderingen of intieme diners. Voor meer informatie: www.decompagnon.nl.