Ingezonden persbericht


BK Slowcooker, een traditioneel kookproduct in een modern jasje

Zoetermeer, 24 juni 2008 ­ Deze zomer introduceert BK, marktleider op het gebied van pannen, de BK Slowcooker, een combinatie van de Marokkaanse tajine en de oer-Hollandse aardewerken oofpot waarmee eenvoudig een gezonde stoofmaaltijd op tafel wordt gezet. Dankzij zijn speciale st
design is de BK Slowcooker handig in gebruik en een aanwinst in de keuken. Met de introductie van de Slowcooker speelt BK in op slowcooking, de nieuwste trend in de euken. Verse ingrediënten gaan zonder toevoeging van olie of andere vetten in de k
BK Slowcooker en krijgen in de oven alle tijd om te garen en hun smaak af te geven. Alle vitaminen, mineralen, geuren en smaken blijven met deze manier van koken optimaal ehouden. Nadat de BK Slowcooker in de oven is gezet, heeft de kok er geen omkijken meer b
naar. Alle ruimte om te onthaasten en te genieten dus. Gebruik van de BK Slowcooker kan op twee manieren: het witte gedeelte is zeer geschikt voor éénpersoonsgerechten of bijgerechten, het aardewerken deel is ideaal om meerdere personen te kunnen serveren. Het aardewerk gedeelte van de BK Slowcooker moet gedurende 10 minuten weken in koud water voordat deze gevuld kan worden met verse ingrediënten. Hierna kan de BK Slowcooker in een koude oven worden geplaatst en worden verhit tot maxi
---

maal 230°C. Door het poreuze aardewerk is de BK Slowcooker ideaal voor het bereiden van stoofmaaltijden. Omdat het keramiek vocht vasthoudt, zal bij verwarming in de oven stoom vrijkomen. Dit maakt gebruik van olie of andere vetten overbodig. De stoom zorgt ervoor dat het gerecht gaar wordt zonder uit te drogen of aan te bakken. De BK Slowcooker is voorzien van unieke siliconen ringen die de Slowcooker meer stabiliteit geven en waarmee de Slowcooker direct zonder onderzetters op tafel kan worden gezet. De BK Slowcooker is ontworpen door de Nederlandse designer Margriet Foolen. Vanwege de reatieve en innovatieve aspecten sleepte de BK Slowcooker onlangs de internationale Red Dot c
Award 2008 voor product design in de wacht.
De bereidingstechniek `slowcooking' werd al in de 18e eeuw uitgevonden door een Engelse wetenschapper die een stuk vlees uit de oven vergat te halen. De oven koelde langzaam af en het vlees was tot zijn verbazing mals en gaar zonder echt bruin te zijn geworden. De lage temperatuur zorgt voor een optimale smaakontwikkeling omdat alle ingrediënten rustig de tijd hebben hun smaak af te geven
De BK Slowcooker is met diverse kleuren ringen verkrijgbaar bij de betere kook inkels voor

een adviesprijs van 29,95. Na de zomerperiode zal de BK Slowcooker ook verkrijgbaar zijn bij o.m. de Bijenkorf, diverse landelijke ketens en via www.bk.nl. De BK Slowcooker wordt eleverd

met een uitgebreide gebruiksaanwijzing en zeven overheerlijke recepten zoals piep uiken met

ratatouille of pittige kokos curry met zalm.