Gemeente Hulst


Infoavond bestemmingsplan Perkpolder

De gemeente Hulst is samen met andere overheden en marktpartijen bezig met de herontwikkeling van de voormalige veerhaven in Perkpolder en de omgeving daarvan. Doel van deze plannen is om de kop van Hulst een nieuwe impuls te geven voor sociaal-economische ontwikkeling, leefbaarheid, belevingskwaliteit en natuurontwikkeling. Onderdelen van de gebiedsontwikkeling Perkpolder zijn onder andere het realiseren van een jachthaven, de bouw van (deeltijd-)woningen, aanleg van een natuurgolfbaan, binnen- en buitendijkse natuurontwikkeling, het verleggen van de zeedijk en versmalling van de N689.

Begin 2008 heeft het voorontwerp van het bestemmingsplan voor Perkpolder, samen met het milieueffectrapport, ter inzage gelegen. Hierop zijn zon 30 reacties binnengekomen. Deze reacties zijn meegenomen in de afwegingen bij het opstellen van het ontwerp van het bestemmingsplan Perkpolder. Dit heeft er onder meer toe geleid dat er voor de westelijke Perkpolder gekozen is voor een zoetwatersysteem in plaats van een zoutwatersysteem. Ook is de regeling ten aanzien van het te realiseren halfopen landschap herzien. Door het plan verder te optimaliseren is een financieel haalbaar project ontstaan.

Het ontwerp bestemmingsplan Perkpolder is nu voorhanden. Op dinsdag 1 juli 2008 wordt een informatieavond georganiseerd. Belangstellenden kunnen vanaf 18.30 uur tot 21.30 uur binnenlopen in Hotel Van Leuven te Kloosterzande om zich te laten informeren over het ontwerp bestemmingsplan.

Vanaf 26 juni tot en met 27 augustus 2008 ligt het ontwerp van het bestemmingsplan Perkpolder ter inzage op het stadskantoor in Hulst. Eenieder kan zijn zienswijze in die periode kenbaar maken. In verband met de vakantieperiode is de periode van ter inzage legging met 3 weken verlengd.
Het ontwerp bestemmingsplan is in die periode ook beschikbaar op www.gemeentehulst.nl, onder gemeentelijke regelgeving én op www.perkpolder.nl.

Noot voor de pers:
Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl