Gemeente Twenterand

Wethouder blij met oplossing Prinsenkamp

"We moeten vooruit kijken en beginnen met een schone lei", refereerde wethouder van Abbema aan vorige gesprekken tussen buurt en gemeente over de Prinsenkamp. Zij deed dit in haar welkomstwoord voor de bijeenkomst van 11 juni jl., waarin bewoners de gelegenheid kregen om mee te praten over de herinrichting van de Prinsenkamp. De vorige gesprekken liepen vast op het type wegverharding. De buurt was voorstander van asfalt, terwijl de gemeente graag klinkers ziet in een 30 km zone. "Deze discussie hoeven we niet weer opnieuw te voeren," aldus van Abbema.

De wethouder gaf direct duidelijkheid door te stellen dat de verharding aangebracht zal worden in de vorm van klinkers omdat dat het beleid is van de gemeente. Hoewel een enkeling aangaf nog steeds liever asfalt te zien kwam al snel het besef dat het besluit nu genomen is en dat het beter is te zoeken naar de beste oplossingen voor verkeersveilige inrichting van de Prinsenkamp.

Aanpak zichtbaar
De bewoners waren door de gemeente persoonlijk uitgenodigd voor deze avond om mee te praten over de inrichting van de Prinsenkamp. Ruim 160 uitnodigingen waren verzonden. De avond in het MCC gebouw werd in totaal bezocht door 17 bewoners. Onder hen waren twee vertegenwoordigers die, ook namens niet aanwezige bewoners, het woord voerden.
Vervolgens werd aan iedereen de gelegenheid gegeven de opgehangen tekeningen te bekijken.
Op de tekeningen was te zien dat de hele wijk aangepakt gaat worden. Er komen extra parkeerplaatsen en zowel trottoirs als wegdek worden totaal vernieuwd. Ook zullen daar waar nodig kruisingvlakken worden verkleind en plateaus worden aangebracht. Kortom de wijk zal een totale reconstructie ondergaan. Medewerkers van gemeente en Veilig Verkeer Nederland liepen door de zaal om vragen van de bewoners te beantwoorden. Alles vond plaats in een prettige en informele sfeer. Bewoners die op- of aanmerkingen hadden kregen volop de gelegenheid dit te melden. Door de gemeente werd gevraagd de reacties direct op papier vast te leggen.

Procedure
Aan het einde van de avond werden de genoemde punten nog eens herhaald. Ook werd het vervolg van de procedure uitgelegd. De gemeente deed de toezegging dat alle punten, inclusief de reacties hierop, teruggekoppeld zouden worden aan de bewoners. De definitieve tekening zal te zijner tijd voor een periode van twee weken ter inzage gelegd worden. Het is dan alleen op details nog mogelijk wijzigingen aan te brengen. Direct daarna zullen alle voorbereidingen getroffen worden om het werk in uitvoering te krijgen. De gemeente verwacht dat in maart 2009 een aanvang gemaakt kan worden met de werkzaamheden.

De wethouder sloot de avond af door iedereen te danken voor de zeer positieve en opbouwende sfeer waarin de gesprekken plaats vonden. De bewoners stemden hiermee in door een spontaan applaus.