Beers Bedrijfsauto

Vijftigste Scania overhandigd aan Lenderink Transport B.V.

Breda, 19 juni 2008 - Lenderink Transport BV te Zwolle heeft onlangs haar 50e Scania sinds de oprichting van het transportbedrijf in ontvangst genomen.

Het betreft hier een Scania R480LA4x2MNA trekker met de nieuwe XPI motor. Lenderink heeft opnieuw voor Scania gekozen omdat het voertuig dankzij het XPI EGR-systeem aan de Euro 5 norm voldoet zonder dat er AdBlue toegevoegd hoeft te worden. De grote voordelen zijn dat de vervoerder geen laadvermogen inlevert en dat de chauffeur geen extra tijd kwijt is met het tanken van AdBlue. Met deze nieuwe aanwinst heeft het bedrijf op dit moment 12 Scania's in haar wagenpark.

Lenderink Transport te Zwolle is een transportbedrijf wat is opgericht in 1917 door de grootvader (Gerard Lenderink) van de huidige eigenaar. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Ruud Lenderink (directeur) en zijn zoon Ruby Lenderink (mede-directeur). Lenderink Transport is gespecialiseerd in nationaal en internationaal vervoer, opslag en transport van zware en volumineuse goederen zoals onderdelen voor de scheepvaart en offshore industrie. Ook het vervoer van bouwmaterialen alsmede palletvervoer behoort tot de kerntaken van dit transportbedrijf.

De aangeschafte Scania truck komt qua kracht en vermogen dicht aan tegen de prestaties van de V8-motor. Door zijn lagere eigen gewicht vormt de Scania R 480 voor veel vervoerders echter een zeer efficiënt alternatief. De commonrail motor van Scania, met variabele turbogeometrie, is door een optimaal verbrandingsproces al zo schoon dat slechts een klein gedeelte van de uitlaatgassen gerecycled hoeft te worden om aan de strenge Euro 5 norm te voldoen zonder het gebruik van AdBlue.

"Onze redenen om 100% Scania te rijden zijn naast de jarenlange goede service en relatie die we met Scania hebben, de veiligheidscabine van Scania. Aanvullend hebben we gekozen voor een Reparatie- en Onderhoudscontract bij Scania Zwolle. De trucks zijn betrouwbaar en ze worden geleverd met het EGR systeem", aldus Ruud Lenderink, directeur van Lenderink Transport.

De truck is verder voorzien van een luxe Topline cabine die de chauffeur een optimale werkplek biedt. De soepele en krachtige XPI motor resulteert, in combinatie met Scania Opticruise en de Scania Retarder, in een comfortabele auto met veel chauffeursgemak, uitstekende rijeigenschappen en een gunstig brandstofverbruik.

Lenderink-2008-pers-332

De nieuwe Scania R480 ter overhandiging aan Ruud Lenderink, directeur van Lenderink Transport BV.

Nico van der Klugt
Manager Communications

Noot voor de pers:
Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com