De Haagse Hogeschool

Minister Van der Hoeven aanwezig bij afsluiting derde projectjaar Zukunft Deutschland

Op 19 juni wordt alweer het derde jaar van het succesvolle project Zukunft Deutschland in aanwezigheid van minister van der Hoeven en de Duitse ambassadeur Dr. Thomas Läufer afgesloten.

Zukunft Deutschland is een project van de Hogere Europese Beroepen Opleiding (HEBO) van De Haagse Hogeschool in samenwerking met de Nederlands-Duitse Handelskamer en speelt in op de toenemende vraag vanuit het (Duitse) bedrijfsleven naar hoogopgeleid, goed Duitssprekend personeel. Het project wordt in het kader van het Programma Internationalisering Beroepsonderwijs (PIB) financieel ondersteund door de Economische Voorlichtings Dienst (EVD).

Duitsland is met afstand de grootste handelspartner van Nederland. In 2006 ging een kwart van de Nederlandse export naar Duitsland (ter waarde van ⬠78,8 miljard) en bijna eenvijfde (19 %) van de Nederlandse import kwam uit Duitsland (ter waarde van ⬠55,3 miljard).

Studenten die deelnemen aan het project, krijgen een brede oriëntatie op Duitsland en brengen een bezoek aan onder meer de Duitse ambassade en het Goethe-instituut. Ook een studiereis en bedrijfsbezoeken aan Duitse bedrijven als Leifheit en Thyssen Krupp maken onderdeel uit van Zukunft Deutschland. Hierdoor worden de studenten gestimuleerd om zich via een stage te ontwikkelen tot een vaste kracht binnen een van de deelnemende bedrijven.

Op 19 juni wordt het derde projectjaar in stijl afgesloten. Minister Van der Hoeven is hierbij aanwezig om te ervaren hoe een door haar ministerie ondersteund project er in de praktijk uitziet.

Beknopt programma: * 09.15 uur Ontvangst in lokaal OV 3.37 * 09.35 uur Opening door Leo Tunderman, projectleider Zukunft Deutschland * 09.40 uur Toespraak Pim Breebaart, voorzitter van het CvB van De Haagse Hogeschool én voorzitter van het Comité van Aanbeveling Zukunft Deutschland * 09.50 uur Gesprek minister Van der Hoeven met enkele studenten * 10.15 uur Uitreiking certificaten aan studenten door ambassadeur Dr. Thomas Läufer

Minister Van der Hoeven en de ambassadeur worden rond 09.30 uur verwacht.