Leefbaar Rotterdam

donderdag, juni 19, 2008

Rotterdamse subsidies naar de Antillen en Marokko

Uit het subsidieoverzicht van de gemeente blijkt dat er nog steeds veel geld naar dubieuze projecten in het buitenland gaat. Bijvoorbeeld 27.000 euro voor leerlingbemiddeling op Curaçao en 33.000 voor een Ziekenhuis in Marokko. Het is al erg genoeg dat rijksgelden verspild worden aan kansloze projecten, maar gemeentesubsidies moeten in Rotterdam besteed worden.

Op het subsidieoverzicht prijkt een flink bedrag voor een facilitair deel van een ziekenhuis in Midar in Marokko. Tienduizenden euros voor projecten op het gebied van onderwijs en huiswerkbegeleiding blijken nu ook op de Antillen besteed te worden. Los van het feit dat dit geen enkel Rotterdams belang dient, laat de controle op besteding ter plaatse uiteraard ook te wensen over.

In november vorig jaar stelde Leefbaar raadslid Marco Pastors al vragen aan het college over de wervingscampagne voor Antilliaanse agenten. De campagne leverde uiteindelijk twee kandidaten op en kostte maar liefst 130.000 euro. Voor een politiebureau in Suriname werd 80.000 euro uitgetrokken. Nu blijkt er dus ook Rotterdams geld te gaan naar projecten op het gebied van onderwijs.

Vanuit Nederland gaan er al grote stromen geld, in de vorm van ontwikkelingsgeld en schuldsanering naar genoemde landen. Het nut hiervan is op zn best twijfelachtig te noemen; Leefbaar Rotterdam ziet hierin echter geen enkele rol voor Rotterdam weggelegd. Marco Pastors zal deze subsidies en andere zaken uit de jaarrekening tijdens de commissievergadering van 19 juni aan de orde stellen.

Door Jeremy op 2008 06 19

Erg vaag verhaal dat er zoveel geld gaat naar het buitenland. Rotterdams geld, dan wel. En dan ook nog eens naar kansloze projecten, projecten waar wij als Rotterdammers totaal niks aan hebben. Laat ze dat geld terug halen en geef het aan de hard werkende Rotterdammers. Dat zal helaas toch niet gebeuren, maar de gedachte is mooi. Page 1 of 1 pages