Gemeente Lelystad

Startsein voor initiatief lokale samenwerking bedrijven en particulieren

Op woensdag 18 juni heeft wethouder Jaap Lodders van Economische Zaken het startsein gegeven voor een nieuwe website, waarop particulieren en bedrijven op lokaal niveau gebruik kunnen maken van elkaars diensten en producten.

De website www.werklokaallelystad.nl is een initiatief van vijf Lelystadse ondernemers die van mening zijn dat het voor particulieren en bedrijven alleen maar voordelen biedt om op lokaal niveau gebruik te maken van elkaars diensten en producten.

(Fotobijschrift: v.l.n.r. Jaap Lodders, Martien Rood, Rob Nijhof en Joris Rood)

Martien Rood, eigenaar van Glasservice Flevoland: Veel ondernemers en particulieren stappen bijvoorbeeld in de auto om op de Hollandsche brug achter in de file aansluiten om een product elders te kopen, terwijl ze dat ook in Lelystad hadden kunnen kopen. Met veertig jaar zijn wij misschien een jonge gemeente, maar in die veertig jaar is de gemeente wel gegroeid naar een volwassen gemeente die alle producten en diensten die je in het dagelijkse leven nodig hebt, in huis heeft. Veel ondernemers en ook particulieren zijn niet volledig op de hoogte van hetgeen de bedrijven in Lelystad te bieden hebben. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en duurzaam bezig zijn is onder andere deze website een prima initiatief om iedereen hierover te informeren.

Inmiddels nemen zon 2.500 lokale bedrijven deel aan deze website waarvan er zeventig lid zijn.

---