Waterschap Regge en Dinkel


Bagger Weezebeek afgevoerd

De sanering van de Weezebeek heeft een belangrijke mijlpaal bereikt. Al het sterk verontreinigde bagger en grond is inmiddels verwijderd. In totaliteit is 75.000 m3 bagger en grond afgegraven en afgevoerd naar het depot Drempt bij Doesburg en een depot in Deventer. Voor de beleving, 75.000 m3 is zoveel bagger dat in het Polman stadion een 11 meter dikke laag zou liggen.

Nu al het slib is afgevoerd, wordt er gewerkt aan het weer toonbaar maken van de Weezebeek en de Nieuwe Graven. Beide beken worden gelijk grondig aangepakt en opnieuw ingericht. Na de werkzaamheden zullen de beken goed passen in de omgeving. Zo worden bijvoorbeeld de oevers flauwer gemaakt. De beek wordt hierdoor iets smaller. Om dit te kunnen realiseren moet 90.000 m3 leem en zand worden aangevoerd. Inmiddels hebben we de helft van deze werkzaamheden uitgevoerd.

Na de zomervakantie zal het laatste stuk van de beek, in de buurt van het waterschapskantoor, worden aangepakt. Eind september worden de werkzaamheden afgerond en zijn de Weezebeek en Nieuwe Graven weer mooie schone beken met volop kansen voor flora en fauna om zich verder te ontwikkelen.

Weezebeek Baggeren