BOVAG

19-06-2008
Financiering via Onafhankelijk Autobedrijf

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven heeft de mogelijkheden voor zijn leden om financieringen aan consumenten aan te bieden onderzocht. De conclusie is dat via een certificering van financieringsmaatschappijen het risico voor deze bedrijven zo laag mogelijk is. Alphera Financial Services is de eerste gecertificeerde financieringspartij.

Van alle in Nederland verkochte autos wordt een groot deel gefinancierd. Er is dus een stevig potentieel voor het aanbieden van financieringen, vooral op jonge gebruikte autos. Het aanbieden van financiering vanuit het autobedrijf kan leiden tot een groter verkoopvolume, meer rendement en betere klantenbinding.

BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven wil zijn leden toegang bieden tot dit middel. Secretaris Anton Pluim daarover: Wij hebben onderzocht waar de kansen voor onze leden liggen om optimaal gebruik te kunnen maken van financieringsproducten. De ervaring leert dat autobedrijven het aanbieden van financieringen lastig vinden. Dit komt onder andere door de Wet financieel toezicht (Wft), die er op toe ziet dat kredietverlening voor consumenten voldoet aan bepaalde standaards binnen de wettelijke kaders. Op basis van een door ons geformuleerd stevig pakket van eisen, toetsen we verschillende kredietverstrekkers. Wanneer onze leden financieringen aanbieden, moeten zij daarbij immers zo min mogelijk risico lopen en altijd met hun vragen ergens terechtkunnen. Eén van de eisen is dus een goed functionerende binnen- en buitendienst, maar er is natuurlijk nog veel meer.

Alphera eerste gecertificeerde
Als eerste financiële dienstverlener is de Nederlandse vestiging van Alphera Financial Services gecertificeerd door BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven. Alphera is in 2001 voortgekomen uit de financieringstak van BMW AG en is actief in 26 landen.
Bron: Persbericht: BOVAG
Datum: 19-06-2008