Gemeente Boxtel


Vorige week publiceerden we over het onderzoek naar het parkeren in de omgeving van het station. Aanvullend geven we u nog wat technische informatie.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Volgende week, van maandag 23 juni tot en met zondag 29 juni, vinden er parkeeronderzoeken plaats in de omgeving van het station. In opdracht van de gemeente Boxtel doet verkeersadviesbureau DTV dit parkeeronderzoek. Mogelijk dat u volgende week in de omgeving van het station onderzoekers ziet, herkenbaar aan hun kleding, die kentekenonderzoek doen en vragen stellen. De onderzoekers kunnen zich identificeren. Van het kenteken worden alleen de eerste 4 karakters genoteerd. Het gaat bij dit onderzoek niet om personen, maar om verkeersbewegingen. De genoteerde gegevens worden ook alleen gebruikt voor dit parkeeronderzoek.

Graag uw medewerking Het is mogelijk dat de onderzoeker u een paar vragen stelt, op het moment dat u net aan komt rijden en gaat parkeren of dat u op het punt staat om weer weg te rijden. Wij stellen het zeer op prijs als u uw medewerking geeft aan het onderzoek en de onderzoeker de gevraagde informatie geeft. Het gaat erom een helder beeld te krijgen van de knelpunten die ontstaan nu het parkeerterrein langs het spoor niet meer voor gratis parkeren beschikbaar is. NS Poort heeft het terrein tussen Parallelweg Noord en de spoorlijnen inmiddels heringericht. Het parkeren wordt verzorgd door het bedrijf Q-Park. Parkeren op het NS-terrein kost geld. Vooralsnog kan er ook alleen elektronisch worden betaald.

Sinds de ingebruikname van het heringerichte parkeerterrein van NS ontstaat grote parkeerdruk in de woonwijk rond het station. De gemeente wil in ieder geval weten wat de mate en de aard van de parkeerproblemen zijn, om vervolgens passende maatregelen te kunnen nemen. Dit kunnen we niet alleen, maar in samenwerking met andere partijen zoals NS Poort en Q-park, maar ook met Prorail, NS en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De uitkomsten van het onderzoek zijn van zeer groot belang voor de woonwijk ten oosten van het station en een gedeelte van het bedrijventerrein Ladonk ten westen van het station. Daarom alvast hartelijk dank voor uw begrip en uw medewerking.

19-06-2008
---