Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 19-06-2008

Frontale botsing met meerdere gewonden
ZWIGGELTE Op woensdagmiddag rond 16.30 uur botsten twee autos frontaal op elkaar aan de Halerweg. Een 28-jarige bestuurster van een personenauto uit Bleskengraaf raakte door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Zij reed vanuit Assen en botste frontaal op de auto van een 52-jarige bestuurder uit Oranje. In de auto van de vrouw zaten haar 29-jarige man en twee kinderen van 1 en 3 jaar oud. Het gezin is naar het UMCG vervoerd. Het is niet bekend wat hun verwondingen zijn. De andere bestuurder is naar het ziekenhuis in Assen gebracht met diverse kneuzingen en mogelijk gebroken ribben. De politie doet onderzoek naar de toedracht. (BPS 08-146606)

Politie controleert in verkeer
PEIZE Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 40-jarige man uit Peize aangehouden op de Boerlaan wegens het rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 225 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt.(BPS 08-146667)
EMMEN De politie heeft woensdagavond aan de Sint Gerardusstraat een verkeer- en alcoholcontrole gehouden. Van 290 bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. Er zijn bekeuringen uitgedeeld wegens het niet handsfree rijden (6x), het rijden zonder gordel (17x), het niet voldoende rechts rijden (1x), het rijden zonder geldige APK (2x), het rijden door rood licht (1x), het overschrijden van de maximum snelheid (2x) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (2x). (BPS 08-146633)

Caravan weggenomen van oprit

EMMEN Een 54-jarige bewoner aan de Azurietdreef ontdekte woensdagmiddag na thuiskomst dat zijn caravan van de oprit was weggenomen. Getuigen hebben s-ochtends gezien dat de bestuurder van een witte bestelbus met de caravan is weggereden. Deze bestelbus had vermoedelijk Duitse kentekenplaten. Het slot van de caravan is verbroken. De van de caravan is ongeveer 8.000,-. (08-146617)

Computers weg na inbraak
RUINERN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Voor de Haven. Een deur werd geforceerd waarna computers, flatscreens en 10 elektrische fietsen werden weggenomen. De 25-jarige eigenaar van de spullen is bezig de schade te inventariseren waarna hij aangifte zal doen. De schade loopt volgens de eigenaar in tienduizenden euros.(08-146677)

Zakkenrollers actief in Drenthe
BEILEN/HOOGEVEEN/COEVORDEN

Zoals zo vaak tijdens de zomer zijn nu ook weer zakkenrollers actief in Drenthe. In een supermarkt in Beilen werd van een 55-jarige vrouw uit Beilen de portemonnee gerold. (08-146469)
In Hoogeveen werd een 77-jarige vrouw van haar portemonnee beroofd toen zij in een supermarkt aan het winkelen was. In Coevorden raakte een 50-jarige vrouw uit die plaats haar portemonnee kwijt toen zij in een supermarkt boodschappen aan het doen was.

Politie treft wapens aan in slaapkamer

VEENHUIZEN Agenten hebben bij een onderzoek in een slaapkamer van een woning in Veenhuizen vijf wapens gevonden. Er waren vier zogenaamde balletjespistolen bij evenals een echt vuurwapen. Alle wapens vallen onder de Wet Wapens en Munitie en het bezit daarvan is strafbaar. Binnenkort wordt de eigenaar van de spullen, de 18-jarige zoon des huizes, over de wapens verhoord. (08-137528)

Politie houdt man aan wegens bedreiging

DALEN Een 25-jarige man uit Coevorden deed woensdagavond aangifte van bedreiging. Hij zei bij de visvijver De Bongert bedreigd te zijn door een man met een mes. Agenten hebben een onderzoek ingesteld en een 56-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man verklaarde wel met een mes in de hand tegenover de aangever gestaan te hebben maar hem niet bedreigd te hebben. De aanleiding was dat de Coevordenaar wilde gaan vissen op een plek waar de man uit Stadskanaal vislijnen had uitgezet. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt. (08-146627)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.