Stadsdeel Zeeburg

Zeeburg betreurt collegebesluit over basisschool Kleine Kapitein

Persbericht

19 juni 2008

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg betreurt het voorstel van het college van B&W van 17 juni 2008 over de brede school De Kleine Kapitein op het Java-eiland. Het college heeft de eerder gegeven toestemming tot zelfstandig nieuwbouw ingetrokken. Door het collegevoorstel wordt het plan buitenspel gezet dat de afgelopen jaren gezamenlijk is ontwikkeld door het schoolbestuur, de gemeentelijke diensten en Zeeburg.

Fatima Elatik (Onderwijs): 'We hadden twee jaar geleden al overeenstemming met de toenmalige wethouder Ruimtelijke Ordening over een prima plan. De financiering is al geregeld en de school kan in 2010 klaar zijn. Het nieuwe collegevoorstel zorgt voor een onacceptabele vertraging van minimaal drie jaar en leidt tot een onnodige kostenverhoging die kan oplopen tot bijna tien miljoen Euro. Bij de kinderen, ouders en leerkrachten van de Kleine Kapitein leidt dit uitstel tot grote onrust, want ze dreigen nog veel langer les te krijgen in noodgebouwen. Al met al teleurstellend voor een college dat Kinderen Eerst als speerpunt heeft.'

Het collegevoorstel wordt op donderdagavond 19 juni besproken in de raadscommissie Ruimtelijke Ordening. In een brief vraagt het stadsdeel de raadscommissie alsnog te kiezen voor snelle realisatie van een zelfstandige school volgens het al gereed zijnde definitief ontwerp.

Het college kiest in haar voordracht voor een variant waarbij de school onderdeel gaat uitmaken van de bestaande plannen voor een hotel. Het college geeft aan dat de school in 2013 gereed kan zijn, en dat o.a. vanwege verminderde grondopbrengsten de extra kosten tussen de 6,7 en 9,7 miljoen euro zullen bedragen.