Gemeente Noordwijk

Noordwijk, 17 juni 2008.

Brandweer Noordwijk wint Gouden Rookmelder

De brandweer van Noordwijk heeft de Gouden Rookmelder 2007 gewonnen en in ontvangst genomen tijdens de Kick Off van de Nationale Brandpreventieweek bij het NIFV (Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid) in Arnhem.

Noordwijk was samen met Amsterdam en de provincie Zeeland genomineerd voor deze prestigieuze prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het korps dat in het kader van de Nationale Brandpreventieweek de origineelste, opvallendste en leukste actie voor de promotie van rookmelders heeft bedacht.

Tijdens de Kick Off van de Nationale Brandpreventieweek in Arnhem presenteerde de Noordwijkse brandweer het zelf bedachte, zelf ontwikkelde, zelf uitgevoerde en `nul euro', kostende idee (+ foto): `Ieder huis zijn eigen brandweerman voor optimale brandbeveiliging, maar omdat dat natuurlijk niet haalbaar is, is een rookmelder een uitstekend en betrouwbaar alternatief'. Naast de directheid en originaliteit sprak vooral ook het feit aan dat het Noordwijkse idee géén kostenverslindende actie is.

Aan de Gouden Rookmelder is een geldprijs van 1.500,00 verbonden.