Gemeente Beek


Werkzaamheden Essent Netwerk

Werkzaamheden

In verband met de geplande herinrichting van de Oude Rijksweg doet Essent Netwerk onderzoek naar de kwaliteit van hun leidingen. Het onderzoek bestaat onder meer uit een gaslekmeting en een visuele inspectie van leidingen en verbindingen.

Voor dit laatste onderdeel is het nodig dat verspreid over de Oude Rijksweg ongeveer 40 zogenaamde proefgaten worden gegraven. Deze graafwerkzaamheden veroorzaken hinder.

Uit het onderzoek moet naar voren komen of Essent de gas- en electriciteitsleidingen geheel of gedeeltelijk gaat vervangen tijdens de geplande herinrichting.

Duur werkzaamheden

De proefgaten die worden gegraven worden over het algemeen dezelfde dag ook weer dichtgemaakt. Waar spoedreparaties nodig zijn blijft het werkgat langer open.

De werkgaten worden dan veilig afgezet. De werkzaamheden starten naar verwachting dinsdag 17 juni en duren ruim een week, als het weer dit toelaat.

Essent zal de overlast door verkeer en aanwonenden tot een minimum beperken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer Ralph Knauf van de gemeente Beek, bereikbaar via het algemene telefoonnummer 046 4389222 of info@gemeentebeek.nl.