Politie Groningen

Politie lost vernielingen op in Lewenborg

Groningen, 19-06-2008 o De politie heeft de afgelopen weken 13 jongeren uit Groningen aangehouden. De 13 Stadjers, in de leeftijd van 14 t/m 20 jaar, worden ervan verdacht 46 strafbare feiten te hebben gepleegd in de Groningse wijk Lewenborg. In bijna alle gevallen gaat het om vernielingen. De jongeren opereerden in verschillende samenstellingen. Ze verklaarden onder invloed van alcohol de vernielingen te hebben gepleegd.

In mei wist de politie een van de jongeren op heterdaad te pakken en stelde een onderzoek in naar diverse vernielingen in de wijk. Gedurende het onderzoek kon de politie diverse vernielingen aan elkaar linken. De vernielingen van straatmeubilair, bushokjes en autos vonden plaats van februari tot eind mei. Opvallend is dat van de 46 misdrijven waar de jongeren van verdacht worden, er in 13 gevallen geen aangifte is gedaan.

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. Het dossier zal naar het Openbaar Ministerie worden gestuurd. De officier van justitie zal beslissen wat met de 9 minderjarigen en 4 meerderjarigen zal gaan gebeuren.