Politie Groningen

Donderdag 19 juni 2008

Provincie Groningen , 19-06-2008

Groningen: Stadjer zakt door glazen plaat

Een 34-jarige man uit Groningen is woensdagochtend bij een ongeval op het Hoornsediep gewond geraakt. De Stadjer was met twee collegas aan het werk op het dak van een watersportcentrum. De man zakte op een gegeven moment door een glasplaat en viel vervolgens enkele meters naar beneden. Hij kwam op een betonnen vloer terecht. Het slachtoffer werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: bromfietser gewond bij ongeval

Een 16-jarig meisje uit Oldehove is woensdagochtend op de Siersteenlaan gewond geraakt. Een 26-jarige automobiliste uit Middelstum wilde haar auto via een fietspad op een groenstrook bij de nieuwbouw zetten. De vrouw keek naar rechts en zag niemand naderen. Zij zag echter de bromfietsster, die uit verboden richting van links kwam, over het hoofd. De 16-jarige kwam door de aanrijding ten val. Het meisje werd met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: verkeerscontroles in stad

De politie heeft woensdag op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Een controle op de Bornholmstraat resulteerde in 16 bekeuringen. Op de Ulgersmaweg en de Rijksweg werden in totaal 20 bekeuringen uitgedeeld. De politie bekeurde onder meer voor rijden door rood licht, rijden zonder gordel en niet handsfree bellen.

Groningen: hardleerse Stadjer aangehouden

De politie heeft woensdagavond een 35-jarige man uit Groningen binnen anderhalf uur twee keer aangehouden. De verdachte was allereerst voor een vernieling van zijn woning in de Soerabajastraat ingerekend. Hij had een ruit van de woning geforceerd. Hij kon zich niet legitimeren en werd daarom meegenomen naar het politiebureau. De onder invloed verkerende Stadjer werd na verhoor vrijgelaten. Bij het hoofdbureau aan de Rademarkt pakte de verdachte een fiets op, tilde deze boven zijn hoofd en gooide het voertuig met kracht weg. Dit tafereel gebeurde echter onder de ogen van politieagenten. De 35-jarige werd vervolgens voor baldadigheid en openbare dronkenschap ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Zevenhuizen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft donderdagmiddag in de Kokswijk in Zevenhuizen een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand werden verdeeld over enkele ruimtes 450 planten aangetroffen. De planten en het benodigde materiaal voor de plantage zijn in beslag genomen. Tijdens de ontmanteling werkte de politie samen met de energieleverancier en de gemeente Leek. Een 54-jarige vrouw en een 60-jarige man uit Zevenhuizen zijn gehoord voor hun betrokkenheid bij de plantage. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: inbraak op kerkhof

Onbekenden hebben tussen dinsdagmiddag en woensdagmorgen ingebroken in het toegangsgebouw van het kerkhof aan de Marktstraat in Musselkanaal. Uit het gebouw worden diverse gereedschappen vermist. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Oude Pekela: verkeerscontrole

De politie heeft woensdagavond in de Burg. Snaterlaan en in de Wedderweg een verkeerscontrole gehouden. In totaal kregen 23 automobilisten een bekeuring omdat ze geen veiligheidsgordel droegen. 75 bestuurders werden gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Geen van hen zat beschonken achter het stuur. Er werden 14 bromfietsers gecontroleerd op het gebruik van de helm. Alle bestuurders hadden het goed voor elkaar.

Veendam: jonge fietsster licht gewond

Een 12-jarige meisje uit Hoogezand is woensdagmiddag licht gewond geraakt op de Sorghvlietlaan in Veendam. Ze wilde met haar fiets de weg oversteken in de richting van de Briklaan en zag daarbij een tegemoetkomende vrachtwagen over het hoofd. De 44-jarige chauffeur uit Donkerbroek kon een aanrijding niet voorkomen. Het meisje kwam er met enkele schaafwonden vanaf. Haar fiets raakte beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadskanaal: aanhouding na open gaskraan

Een 18-jarige vrouw en een 43-jarige man uit Stadskanaal zijn woensdagavond voor controle naar een ziekenhuis gebracht, nadat er een gaslucht was geconstateerd in een pand aan de Stationsstraat. De 43-jarige Stadskanaalster rook een sterke gaslucht en waarschuwde een 64-jarige man uit Musselkanaal die ook in het pand aanwezig was. Deze man was onder invloed van alcohol en is aangehouden. De politie onderzoekt of hij moedwillig een gaskraan heeft losgekoppeld.

Bijham: aanhangwagen blijkt te zwaar

Een 68-jarige automobilist uit Finsterwolde is woensdagmiddag bekeurd. De man reed met zijn auto en aanhangwagen over de Oosteinde in Blijham toen agenten hem zagen. Zij vermoedden dat de aanhangwagen te zwaar beladen was. Daarom werd de aanhangwagen gewoge. De aanhanger bleek ruim 100 procent te zwaar te zijn. Tegen de Finsterwolder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Winschoten, Oostelijke Rondweg: aantal geregistreerde voertuigen: 765, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Blijham, Oosteinde: aantal geregistreerde voertuigen: 365, aantal overtredingen: 72, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1752, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Bedum, N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1603, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 115 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Leek, Lindensteinlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 894, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 2463, aantal overtredingen: 319, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.