Datum: 19 juni 2008

Leiden Verdachten van heling fietsen aangehouden De politie heeft woensdag 18 juni drie personen aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal van fietsen. Twee Leidenaren van 19 jaar werden op de Willem de Zwijgerlaan gecontroleerd nadat ze op de Gooimeerlaan waren gezien met een damesfiets die kenmerken van diefstal vertoonde. De fiets bleek in maart dit jaar te zijn gestolen in Katwijk. Volgens één van de verdachten was de fiets via Marktplaats aangekocht. In de avond werd een 20 jarige Leidenaar aangehouden. De Leidenaar werd op de Lammenschansweg staande gehouden nadat zijn fietsgedrag opviel bij de agenten. De fietser reed de kruising met de Tomatenstraat op terwijl hij, tussen andere fietsers, op het achterwiel reed. Ook reed de fietser slingerend. De fiets bleek echter als gestolen gesignaleerd te staan waarna de Leidenaar werd aangehouden.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Leiden Postbode mishandeld De politie heeft op woensdagmiddag 18 juni twee verdachten aangehouden op de Hoge Rijndijk op verdenking van mishandeling van een postbode. De twee verdachten, een 26 jarige man uit Leiden en een 21 jarige man uit Den Haag, hebben de postbode geslagen en geïntimideerd. Zij waren boos op de postbode, omdat zij het vermoeden hadden dat de postbode hun post zou achterhouden. Getuigen die zagen dat de postbode door de twee mannen werd geïntimideerd belden de politie. De politie heeft daarop de twee verdachten aangehouden. Zij zijn lopende het onderzoek in verzekering gesteld.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op woensdag 18 juni, rond 17.00 uur, een 33 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 23 en 33 jarige man uit Leiden deden aangifte nadat zij mishandeld waren door de verdachte. De twee stonden samen met nog een vriend op de Sint Sebastiaansbrug toen de verdachte voorbij fietste. De aanleiding is niet helemaal duidelijk geworden, maar op dat moment komt het tot een confrontatie en slaat de verdachte de twee Leidenaren. Door tussenkomst van getuigen wordt de mishandeling gestopt en de partijen gescheiden. Toch weet de verdachte op een gegeven moment weer achter de Leidenaren aan te gaan en een klap uit te delen. Een motoragent die in de buurt was ziet het gebeuren en houdt de verdachte aan. De verdachte is op het politiebureau gehoord en is met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.

Alphen aan den Rijn Motorrijder onderuit Een 55 jarige motorrijder uit Alphen aan den Rijn is woensdag 18 juni, rond 18.20 uur, op de N11 onderuit gegaan. De motorrijder schrok van een vrachtwagen die voor hem reed en vermoedelijk remde voor een snelheidscontrole. De motorrijder moest vol in de remmen en gleed onderuit. Hij raakte gewond aan zijn handen, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Gouda Stenen gegooid van parkeerdek De politie heeft op woensdag 18 juni, rond 18.20 uur, drie jongens aangehouden op verdenking van het gooien van stenen. De drie jongens van 10, 15 en 17 jaar uit Gouda zijn aangehouden door de politie nadat er meldingen binnenkwamen dat de jongens vanaf het parkeerdek van een supermarkt aan de Wachtelstraat grote kiezelstenen gooiden. Hun bal waarmee zij aan het voetballen waren, was op het dak terechtgekomen. Twee van de verdachten, de 10 jarige en 15 jarige jongen, waren het dak opgeklommen om de bal te pakken. Op het dak lagen kiezelstenen die zij vervolgens naar beneden hebben gegooid. Een geparkeerde auto raakte door een steen beschadigd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Moerkapelle Zoektocht na inbraak De politie heeft woensdagnacht 18 juni in de omgeving van de Middelweg in Moerkapelle gezocht naar een inbreker. Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding binnen van een bewoner van de Middelweg die herrie had gehoord wat vermoedelijk inbraakgeluiden waren. De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft de omgeving afgezocht. Helaas zonder resultaat. Bij de woning constateerden agenten dat het inderdaad een inbraak was geweest, een raam was op grove wijze opengebroken. De politie heeft aangifte opgenomen. De politie vraagt getuigen die mogelijk die avond iets gezien hebben wat verband kan houden met de inbraak zich te melden bij de politie via 0900-8844.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --