Gemeente Rhenen


Reparatieplan Binnenstad Oost

Het ontwerpbestemmingsplan Binnenstad Oost ligt vanaf 19 juni 2008 ter visie voor de duur van zes weken. Tijdens de termijn van ter visie legging kunnen bij de gemeenteraad zienswijzen worden ingediend. Na afloop daarvan stelt de raad het bestemmingsplan vast.

Op 10 juli 2007 is door de gemeenteraad het bestemmingsplan Binnenstad Oost (gewijzigd) vastgesteld. Gedeputeerde Staten (GS) van Utrecht hebben bij besluit van 12 februari 2008 goedkeuring onthouden op grond van een geconstateerde procedurele fout. Tegen dit besluit is geen beroep ingesteld. Omdat het bestemmingsplan niet is goedgekeurd, moet er een zogenaamd reparatieplan komen.

Sinds de (gewijzigde) vaststelling door de gemeenteraad is bijna een jaar verstreken. Gelet op motivatiegronden van GS om goedkeuring te onthouden en de positieve inhoudelijke reactie op het bestemmingsplan (bij de verklaring van geen bezwaar) zou volstaan kunnen worden met het opnieuw ter visie leggen van het vastgestelde plan.

De nieuwe procedure verplicht echter een toetsing aan de meest recente wetgeving. Zo is in de tussenliggende periode de wetgeving over luchtkwaliteit gewijzigd. Aanvullend onderzoek is daarom verricht.

Daarnaast zijn in de toelichting, voorschriften en op de plankaart wijzigingen aangebracht. In alle gevallen zijn dat wijzigingen van beperkte aard die geen gevolgen hebben voor de beoogde doelstellingen en het programma in Binnenstad Oost.

Persbericht van 19 juni 2008.