Provincie Utrecht

Beleidsvoorstellen studenten naar Rouvoet toe

17-6-2008 -

Jeugdzorg, een onderwerp dat velen bezig houdt en dat voor veel beroering kan zorgen. Niet alleen in het werkveld, maar ook bij studenten die zich voorbereiden op dat werkveld. Donderdag 19 juni 2008 vindt tussen 9.30 en 15.00 uur in het provinciehuis een bijeenkomst plaats waar 140 studenten pedagogiek van de Hogeschool Utrecht beleidsvoorstellen voor de jeugdzorg presenteren. Een deskundig jury van statenleden, beleidsmedewerkers van de provincie en docenten van de Hogeschool zullen de voorstellen beoordelen. De beste voorstellen worden opgestuurd naar minister Rouvoet.

De tweedejaars studenten pedagogiek van de Hogeschool Utrecht zijn al maanden aan de slag met hun beleidsvoorstellen. Allemaal vanuit verschillende invalshoeken, want zij zijn ingedeeld in verschillende groepen zoals gezinsvoogden, ouderverenigingen, werkgevers en jongeren. Naast de beleidsvoorstellen is ook aandacht besteed aan een goede begroting bij de voorstellen.

In totaal zijn veertig beleidsvoorstellen ingediend, waarvan acht op donderdag 19 juni 2008 gepresenteerd worden in de Statenzaal van de provincie Utrecht. Voor de studenten nog heel spannend, want zij weten nog niet welke acht voorstellen uiteindelijk gepresenteerd mogen worden.

Een jury van provinciale statenleden, beleidsmedewerkers en docenten zal de voorstellen in een ochtendsessie en een middagsessie onder andere beoordelen op inhoud en presentatie. Daarnaast zullen de aanwezige studenten in de vorm van een adviesraad stemmen op welk voorstel zij het beste vinden. Zowel in de ochtend- als middagsessie zijn prijzen uitgeloofd voor de beste voorstellen. Bedoeling is dat de beleidsvoorstellen naar het ministerie van Jeugd en Gezin toegestuurd worden.

De ochtendsessie is van 10.00 - 12.00 uur, de middagsessie van 13.00 - 15.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom in het provinciehuis bij beide sessies. Adres: Pythagoraslaan 101, Utrecht.

Meer informatie: Sandra Sue, telefoon 030 - 2582224