Gemeente Aalten


Uitstapje voor mantelzorgers

Voor mantelzorgers uit Winterswijk en omgeving staat op donderdagavond 19 juni a.s. een uitstapje op het programma. Vanaf de Mantelzorgsalon Winterswijk wordt een bezoek gebracht aan Beeldentuin De Stegge in Winterswijk. Opgave voor 12 juni 2008.

Beeldentuin De Stegge ligt aan de Steggemansweg 1 en was vroeger een boomgaard met oude fruitbomen bij een boerderij. De boerderij en boomgaard zijn bij een brand grotendeels verwoest. Rond het nieuw opgetrokken huis is een besloten tuin met terrassen aangelegd. Daarbuiten ligt de landschapstuin met uitzicht op weilanden en het Bonninkbos. De mantelzorgers krijgen een rondleiding in deze tuin. Regelmatig worden in de tuin ook exposities georganiseerd. De beeldentuin heeft dan ook veel rustplekken waar men tijd kan nemen om de tentoongestelde kunst te bekijken.

Mantelzorgers uit Winterswijk en omgeving worden uitgenodigd om aan dit uitstapje deel te nemen. In verband met het vervoer dienen zij zich wel op te geven vóór donderdag 12 juni a.s. bij Marjan Roerdinkveldboom van de VIT Oost-Gelderland, (0573) 43 84 00. Verzamelen om 19.15 uur bij de Mantelzorgsalon in Zaal Nijenhuis aan de Houtladingstraat 6 in Winterswijk. Rond 22.00 uur is iedereen daar weer terug. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De mantelzorgsalon is een ontmoetingplek voor mantelzorgers van alle leeftijden. Mensen die voor iemand uit hun omgeving zorgen die chronisch ziek, gehandicapt of hulpbehoevend is.

Elke derde donderdag van de maand is de mantelzorgsalon geopend. Voor meer informatie bel de VIT Oost-Gelderland (0573) 43 84 00 of kijk op www.vitoostgelderland.nl