Gemeente Den Haag

Persbericht

Den Haag, 29 mei 2008

ShoppingNight 19 juni 2008

Shop till you drop!

DEN HAAG - Op donderdag 19 juni is er maar één stad waar echt tot in de late uurtjes gewinkeld kan worden en dat is de Haagse Binnenstad. Dan wordt de tweede editie gehouden van het succesvolle evenement ShoppingNight. Van 18.00 uur tot middernacht biedt de Binnenstad van Den Haag een aaneenschakeling van spetterende kortingen, speciale optredens en evenementen.

Vorig jaar werd op de langst durende dag van het jaar voor het eerst de ShoppingNight in de Haagse Binnenstad georganiseerd. Daarmee had Den Haag de primeur, want nooit eerder was een dergelijk evenement in eigen land georganiseerd. Winkeliers hielden hun winkels tot middernacht geopend, boden kortingen en organiseerden speciale acties en meer dan 50.000 bezoekers shopten tot middernacht naar volle tevredenheid. Voldoende reden voor de organiserende Stichting Marketing Haagse Binnenstad, om ook dit jaar dit succesvolle evenement op de kalender van The Hague Festivals te plaatsen.

Mode, Lifestyle en Verzorging
Dit jaar is gekozen voor het thema Mode en Lifestyle en Verzorging. Op allerlei plaatsen in de binnenstad vinden speciale evenementen en acties plaats waarbij deze thema's onder de aandacht van het winkelend publiek worden gebracht.

Evenementen op diverse locaties
De Grote Markstraat wordt getransformeerd tot een mega catwalk van 45 meter lang waar de hele avond afwisselend spectaculaire modeshows en dj's optredens zullen plaatsvinden. Hoogtepunt van de shows op de catwalk is het optreden van de populaire zangeres DO.

De Hoogstraat is het domein van beauty en fashion, een team kappers, visagisten en stylisten verzorgen er mini make overs en geven persoonlijk advies op het gebied van beauty en fashion.

Het Grote Markt plein is de plek voor het trendy publiek. Hippe modeshows worden afgewisseld met stevige beat.

In de schitterend gerestaureerde Passage kan men genieten van sfeer en akoestiek en wordt er live sfeermuziek gespeeld door een allround pianist.

Daarnaast organiseren de winkeliers en de winkeliersverenigingen nog allerlei extra activiteiten die plaatsvinden in hun winkels of in hun winkelgebied. Zo heeft de Bijenkorf per uur wisselende aanbiedingen en een signeersessie met de schrijfster Lulu Wang en biedt Maison de Bonneterie per uur oplopende kortingen.

Ben je na al dat shoppen toe aan een time-out, dan bieden de vele restaurants en bars in de binnenstad voldoende mogelijkheid om even op adem te komen en de laatste aanwinsten in alle rust te bewonderen.

Speciale MasterCard actie
Bij een aantal winkels kunnen er ook nog speciale vouchers verkregen worden wanneer met de MasterCard betaald wordt en de besteding Euro 50,-- of meer is. Vouchers die de kooplustigen weer extra voordelen opleveren.

Shop till you drop
Al deze leuke activiteiten en natuurlijk de spectaculaire aanbiedingen zorgen voor de optimale ShoppingNight sfeer, want daar gaat het de echte shop-a-holic om, "Shop till you drop".

Op donderdag19 juni is het dan zover en is de Haagse Binnenstad omgetoverd tot een nachtelijk shoppingparadijs, met spectaculaire kortingen en andere ludieke aanbiedingen. Een unieke mogelijkheid om de te proeven van wat de Haagse Binnenstad allemaal te bieden heeft.

ShoppingNight, donderdagavond 19 juni van 18.00 uur tot 24.00 uur. Actuele informatie en een overzicht van alle aanbiedingen, activiteiten en evenementen: www.puurdenhaag.com