Politie Gelderland-Zuid

Onverklaarbare onwelwording

Boven-Leeuwen, 13-06-2008 o Donderdagavond omstreeks 17.30 uur kregen agenten de melding dat er in een bedrijf aan de van Heemstraweg in Boven-Leeuwen iemand onwel was geworden.

Ter plaatse gekomen bleek de brandweer en iemand van de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) ook al aanwezig waren. Een 39-jarige huisarts uit Nijmegen bleek onwel te zijn geworden. Hij was ter plaatse geroepen omdat een 49-jarige chauffeur van de vrachtwagen was gevallen. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend. Medewerkers van het bedrijf klaagden over geïrriteerde ogen, luchtwegen en hoofdpijn. Ook de huisarts verklaarde dat hij zich niet lekker voelde. Deze was echter al snel weer van zijn klachten af en kon de andere mensen met klachten onderzoeken.

Twee medewerksters werden met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Tiel. Een zevental ander medewerkers waren inmiddels met soortgelijke klachten al naar huis gegaan. Een medewerker van de GHOR heeft met hen contact opgenomen. De brandweer heeft vervolgens metingen gedaan in het bedrijf maar niets geconstateerd. Vooralsnog is onbekend wat precies de oorzaak van de klachten is geweest. De politie heeft geen reden om nader strafrechtelijk onderzoek in te stellen. (14)