KNHS


KNHS-Symposium Aangepast Sporten
21 april 2008
Poster Symposium Aangepaste Sport

Sinds 1 januari 2008 valt de aangepaste paardensport onder de verantwoordelijkheid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). De KNHS organiseert op vrijdag 13 juni tijdens het open NK voor ruiters met een lichamelijke beperking in Hoofddorp het Symposium Integratie Aangepast Sporten.

Dit symposium heeft als doel verenigingen en wedstrijdorganisatoren te stimuleren hun wedstrijden open te stellen voor paardensporters met een beperking en deelnemers in de aangepaste paardensport te informeren over de ondersteuning vanuit de KNHS.

De KNHS hecht veel waarde aan de stimulering en integratie van de aangepaste paardensport en heeft daarom een interessant programma samengesteld.
We geven uitleg over classificatie en bespreken diverse mogelijkheden in de sport voor paardensporters met een beperking. Daarnaast reiken we reguliere paardensportverenigingen handvatten aan voor het integreren van sporters met een beperking in hun vereniging en er wordt een handleiding gepresenteerd voor het uitschrijven van rubrieken voor aangepaste paardensporters tijdens reguliere concoursen.
Bovendien geeft KNHS-bondscoach aangepast sporten Diederik Wismeijer een demonstratie met vier van zijn ruiters.

Kortom, een symposium dat je niet mag missen!

De toegang tot het symposium is gratis en je kunt op vrijdag 13 juni de gehele dag de wedstrijden van het CH Hoofddorp volgen. Van 16.00 tot 22.30 uur ben je welkom in de Business Corner, waar hapjes en drankjes voor je klaarstaan. Het symposium wordt geopend om 18.00 uur en eindigt om 21.00 uur.

Aanmelden kan tot 30 mei 2008 via symposium@knhs.nl , waar je tevens terecht kunt voor meer informatie en het uitgebreide programma.

Meer informatie over het Open NK voor Ruiters met een Lichamelijke Beperking tijdens het CH Hoofddorp: www.concourshoofddorp.nl