Gemeente Vlaardingen


Gemeenteraad gaat in gesprek met jongeren

09 juni 2008

Welke wensen en ideeën hebben Vlaardingse jongeren? Dat wil de gemeenteraad graag weten. Daarom organiseren de raadsleden op donderdagavond 12 juni een Jongerenforum in het Stadhuis. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar is welkom.

De afgelopen weken hebben raadsleden al meningen gepeild via gastlessen op scholen en de zogeheten praatzuil, waar jongeren een videoboodschap konden achterlaten. Aanstaande donderdag gaan jongeren met elkaar en de politiek in gesprek.

Gastlessen
De gemeenteraadsleden gaven gastlessen op de St. Jozef Mavo en t VOS. Ze vertelden iets over de Vlaardingse politiek, draaiden een film (www.dubbelklik.nl/gastlessen) en vroegen jongeren wat zij belangrijk vinden.

Praatzuil
Ook zijn wensen en ideeën geïnventariseerd via een praatzuil, waar jongeren een videoboodschap konden inspreken. De zuil stond de afgelopen weken op scholen (VOS, t Groen en de St. Jozef Mavo), in het jongerencentrum Europe en het Stadhuis en op het Veerplein. Maar liefst 400 jongeren spraken een boodschap in.

praatzuil

Beste idee
Een jury beslist wie uiteindelijk het beste idee heeft geleverd. Ook de ideeën die zijn gemaild worden uiteraard door de jury beoordeeld. Het beste plan wordt beloond met een Ipod Touch, die burgemeester Bruinsma zal uitreiken tijdens het Jongerenforum.

Jongerenforum
Donderdagavond 12 juni organiseert de gemeenteraad een Jongerenforum. Iedereen tussen de 13 en 18 jaar is welkom. In drie zalen in het Stadhuis gaan jongeren met elkaar en met de politiek in discussie. Verschillende onderwerpen komen aan bod en je kan zelf kiezen welk onderdeel je wilt volgen.
Het Jongerenforum wordt gehouden in het Stadhuis, Markt 11, vanaf 20.00 uur

Programma
Het programma ziet er zo uit:

* Debat (aan de hand van ideeën praatzuil)
* Jongerencentra: wat gaat goed en wat niet?
* JongerenCultuurcentrum: dans, muziek, toneel, zang, oefenruimtes: waar is behoefte aan en hoe kunnen we dat realiseren?
* Praatzuil

* Verloting 20 bioscoopbonnen

* Uitreiking Ipod voor beste idee

* Optreden

Meer informatie
Stuur een e-mail naar gemeenteraadslid Dennis van der Lugt:: jongerenforum@hotmail.com