Gemeente Aalten


Informatiemiddag Bartiméus in mantelzorgsalon

In de Mantelzorgsalon Lievelde, gevestigd in Kaasboerderij Weenink, wordt op donderdag 12 juni a.s. een informatiemiddag gehouden over de dienstverlening van Bartiméus.

De organisatie Bartiméus zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen die slechtziend of blind zijn te verbeteren, met persoonlijk advies, ondersteuning en kennisoverdracht.

Het leven van iemand met een visuele beperking kan met hulpmiddelen worden vergemakkelijkt. Een leesloep, een sprekend klokje of een agenda met grote letters zijn voorbeelden van handige hulpmiddelen. Medewerker Annemieke Heinhuis komt vertellen over de dienstverlening van Bartiméus en toont enkele hulpmiddelen. Bovendien laat zij de bezoekers met behulp van speciale brillen ervaren hoe het is om slechtziend te zijn.

Iedereen die belangstelling heeft voor dit onderwerp is welkom. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis en voor de bezoekers staat de koffie en thee klaar! De mantelzorgsalon is een ontmoetingsplek voor mantelzorgers van alle leeftijden. De mantelzorgsalon is gevestigd in Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3 in Lievelde. Voor meer informatie bel met de VIT Oost-Gelderland (0573) 43 84 00 of kijk op
http://www.vitoostgelderland.nl