Hulpverlening Gelderland Midden

Gelderland Midden

Nominatie voor Hulpverlening Gelderland Midden

Eagle One kanshebber op de Veiligheid Award 2008

Hulpverlening Gelderland Midden is donderdag 12 juni jl. met het project Eagle One genomineerd voor de Veiligheid Award 2008. Deze Veiligheid Award is een begrip in de sector Openbare Orde en Veiligheid en wordt jaarlijks uitgereikt aan één van de vooraf genomineerde projecten die zich op innovatief gebied hebben weten te onderscheiden. Uit meer dan 40 aanmeldingen zijn er uiteindelijk drie zijn genomineerd. Het traject om te komen tot de winnaar van deze prijs is een positief en spannend proces waarbij veel bekendheid wordt gegeven aan vooruitstrevende projecten die bijdragen aan de verdere verbetering van de publieke veiligheid. Op 4 december zal bekend zijn wie uiteindelijk de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

Eenvoudig gezegd komt Eagle One neer op het aan elkaar koppelen van computers van Overheid, gemeenten, hulpdiensten enz. waaruit snel informatie gehaald kan worden tijdens rampomstandigheden. Met deze informatie, die op kaarten en in tekst zichtbaar gemaakt kan worden, wordt de tijd die nodig is om beslissingen te nemen sterk verkort. Omdat alle aangesloten partners tijdens de rampbestrijding over dezelfde informatie beschikken heeft iedereen hetzelfde beeld van de omstandigheden. Hierdoor wordt het gemeenschappelijk optreden sterk bevorderd.

Vanuit de afdeling Rampenbestrijding en Grootschalig Optreden (RGO) treedt Stefan Diehl op als projectleider. Hij werkt in dit project niet alleen samen met collegas uit de verschillende hulpverleningsdiensten maar ook met veel externe partners die allen een rol spelen in het project waarin het delen van informatie een zon belangrijke rol speelt.