Gemeente Borsele

Nieuwbouw brede school âs-Heerenhoek in gebruik

De nieuwbouw van de brede school âs-Heerenhoek is eind mei in gebruik genomen. Het speels vormgegeven gebouw biedt veel ruimte en flexibele gebruiksmogelijkheden. In het gebouw zijn naast de basisschool Don Bosco, ook de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang gehuisvest. De officiële opening vindt na de zomervakantie plaats.Â

De nieuwbouw van de brede school âs-Heerenhoek is eind mei in gebruik genomen.

Het gebouw is, behalve van negen leslokalen, ook voorzien van een handenarbeidruimte, een speellokaal voor peuters, een grote centrale ruimte, ruimtes voor personeel, spreekkamers en een studiecentrum/bibliotheek. In de handenarbeidruimte vindt ook de buitenschoolse opvang plaats. Het speellokaal voor de kleuters is door middel van een schuifwand gescheiden van de peuterspeelzaalruimte. Ook de volledig gerenoveerde gymzaal is door een schuifdeur met het schoolgebouw verbonden. Dit biedt ruimte bij schoolevenementen. Bij de bouw is rekening gehouden met mogelijke toekomstige uitbreidingen.

Â

In week 23/24 zijn de noodlokalen die voor het oude schoolgebouw stonden, weggehaald. Vanaf 9 juni wordt het oude schoolgebouw gesloopt. Aan het terrein rondom het nieuwe gebouw wordt nog gewerkt. Het schoolplein is grotendeels gereed. Het gedeelte waar het oude schoolgebouw stond, wordt na de bouwvakvakantie afgewerkt. Het regenwaterriool in de Pastoor Fronhoffstraat, tot aan de kruising met de Deken Tomaslaan, is waarschijnlijk voor de bouwvakvakantie gereed. Vanaf ongeveer oktober wordt het rioolwerk op de kruising Pastoor Fronhoffstraat/Deken Tomaslaan en in een deel van de Deken Tomaslaan (richting Patrijzenpad) voltooid. Het straatwerk volgt de werkwijze van het rioolwerk. Na deze werkzaamheden vindt de inrichting van de speeltuin plaats. Het laatste stuk riool- en straatwerk wordt pas aangelegd na de bouw van het woonzorgcomplex. Ter voorbereiding op de bouw van het woonzorgcomplex aan de Deken Tomaslaan is ook begonnen met het bouwrijp maken van het speeltuinterrein. De speeltoestellen zijn tijdelijk opgeslagen totdat zij in de nieuwe speeltuin geplaatst kunnen worden. De speelkooi wordt waarschijnlijk omstreeks september/oktober geplaatst. Het plantwerk van bomen, struiken en hagen zal in het najaar 2008 of voorjaar 2009 plaatsvinden.