Gemeente Hulst


Persbericht - 12.06.2008

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Gezien hun verdiensten voor de gemeenschap, krijgen mevrouw A.J.M. van Denderen van Itegem en mevrouw L.C. Schaut - Kint op donderdag 12 juni 2008 uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.
Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Namens Hare Majesteit reikt burgemeester Mulder deze Koninklijke Onderscheidingen omstreeks 19.30 uur in Hotel van Leuven te Kloosterzande. De dames komen dan thuis van de laatste dagreis van het reiscomité Kloosterzande.

Mvr. Agnes van Denderen van Itegem
Mevrouw Agnes van Denderen van Itegem is vanaf 1965 vrijwilliger bij het Reiscomité Ouderen Kloosterzande. Vanaf dat moment is zij ook vrijwilliger bij Zorgcentrum Antonius en vrijwilliger bij het handwerkkransje aldaar. Mevrouw van Denderen van Itegem heeft dagelijks aandacht voor de bewoners en maakt tijd vrij om hen te bezoeken. Zij maakt een praatje met hen, drinkt een kopje koffie drinken, maakt een wandelingetje of vervoert hen naar het ziekenhuis.

Vanaf 1965 collecteert mevrouw van Denderen van Itegem voor iedere collecte die men haar vraagt. Ze gaat o.a. op pad voor het Diabetesfonds, de Lever/darmstichting, de Hartstichting en de EHBO. Sinds 1965 is mevrouw van Denderen van Itegem vrijwilliger bij de KBO. Zo brengt zij het maandelijkse blaadje rond, zet ze koffie bij de wekelijkse activiteiten en ruimt daarna de zaal op. In 2002 heeft mevrouw van Denderen Itegem ook 4 maanden lang zeer intensief mantelzorg verleend aan een terminale dorpsgenoot.

Mvr. Louisa Schaut - Kint
Mevrouw Louisa Schaut Kint is vanaf 1948 vrijwilliger bij het Reiscomité Ouderen Kloosterzande. Sindsdien ging zij met haar oudere zus op pad om geld in te zamelen voor de reis.
Vanaf 1 januari 1993 is mevrouw Schaut Kint voorzitter van het Reiscomité. In deze functie organiseert ze zowel de jaarlijkse dagtrip als de jaarlijkse kerstshow.

Mevrouw Schaut Kint is vanaf 1 januari 1983 vrijwilliger bij het Open Bejaardenwerk Kloosterzande. In deze hoedanigheid organiseert ze 2 ontspanningsbijeenkomsten en een kerstviering. Ze contacteert hiervoor de ouderen aan huis, plant geschikte activiteiten, brengt de zaal in orde, begeleidt de activiteiten en helpt bij de bediening.

Met recht kunnen mevrouw van Denderen van Itegem en mevrouw Schaut - Kint worden gekwalificeerd als personen die zich langdurig ten bate van de samenleving heeft ingespannen en als personen die hun verantwoordelijkheden ten opzichte van haar leefomgeving niet uit de weg zijn gegaan.

---
Noot voor de pers:
Gemeente Hulst
Team Communicatie
Cindy van Driessche.
Tel : 0114-389137
Email: communicatie@gemeentehulst.nl