Ingezonden persbericht

CuliAir® Luchtballonrestaurant

DINER IN EEN LUCHTBALLON...
...bereid in een heteluchtoven van 9.000 m3

Voor wie dol is op avontuur én lekker eten gaat binnenkort CuliAir® weer de lucht in. Tijdens de ballonvaart wordt letterlijk en figuurlijk op hoog niveau gekookt en gedineerd. Meesterkok Angélique Schmeinck* maakt gebruik van de hete lucht in de ballon om haar culinaire hoogstandjes op grote hoogte uit te voeren. Tijdens de vaart wordt vervolgens in de mand gedineerd met bijpassende wijnen. Deze unieke belevenis van ruim anderhalf uur zal een leven lang in het geheugen gegrift blijven.

Vijf jaar geleden begon Schmeinck aan dit avontuur en nog steeds is CuliAir® het enige echte luchtballonrestaurant ter wereld. "Alles draait om beleving. De spanning van de ballonvaart prikkelt alle zintuigen en zorgt voor een optimale smaakbeleving" aldus de 'ballonchef'.

Na zo'n vijftig vaarten zijn de voorzieningen optimaal aangepast en de technieken verfijnd. Met een ingenieus katrolsysteem en speciaal ontworpen ovenmanden worden de gerechten naar de nok van de ballon getakeld om daar bij lage temperatuur te garen. Zo fungeert de luchtballon als een enorme heteluchtoven van 9.000 m3. Sensoren geven de temperatuur in de ballonoven aan zodat de chef haar kreeft, zeebaars, en parelhoen de juiste bereiding kan geven. Vanuit de keukenmand krijgen de gerechten een eindbereiding met sausen en groente om direct te worden uitgeserveerd. De ruime mand is uitgerust met speciale buitenboord tafels om te dineren met een goed glas wijn. Van cocktailontvangst in het weiland tot champagnedoop op de landingslocatie is de zomeravond geheel gevuld.

CuliAir® is beschikbaar voor individuele aanvragen en voor gezelschappen

Voor meer informatie en prijzen: www.culiair.nl. Voor boekingen: 030-2210769 of info@culiair.nl